rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
  • Sült csirke almásan

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Sült csirke almásanA csirkemellfilét és a combfiléket besózzuk, majd szárnyaspáccal is beszórjuk. A tepsialját olívaolajjal nagyon vékonyan kikenjük majd az almacikkekkel kirakjuk az alját. Erre ráfektetjük a csirkehúst és a tetejét is betakarjuk az almaszeletekkel. A húst én dúsítottam egy kis másnapról megmaradt hajdinapalacsinta tészta. A tésztát felcsíkoztam és ráraktam a húsra. Ezután kerültek rá az almaszeletek . Az almaszeleteket beszórtam őrölt tarkaborssal . Felöntöttem a fehérborral majd alufóliával letakartam és a hűtőbe raktam kb. félórára, majd a sütőbe került.

    Hozzávalók:

    - 1 egész csirkemellfilé
    - 2 darab csirkecomb
    - alma
    - só
    - szárnyas pác
    - őrölt tarkabors
    - 1-11/2 dl száraz fehérbor
    - olívaolaj


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Palotai bárányleves

    Hozzávalók: 30 dkg báránycsont, 10 dkg vegyes zöldség, 8 dkg zsír, 10 dkg vöröshagyma, 40 dkg bárányhús, 1,5 l csontlé, 3 g tárkony, 1 g kakukkfû, 12 dkg fehérrépa, 5 dkg zeller, 20 dkg burgonya, 4 dkg liszt, 2 dl tejföl, 1 cl tárkonyecet, só;

  • Grillezett steak

    Hozzávalók 4 személyre: 800 g bélszín, mustár, só bors, olaj, a grillen sült zöldségekhez: padlizsán, cukkíni, vargánya vagy champignon gomba, kaliforniai paprika, egyéb zöldségek ízlés szerint.

  • Serpenyõs almás-csirkemáj

    Hozzávalók: 4 szép lilahagyma, 50dkg alma, 3-4 ek olaj, 1 csokor zsálya, 40dkg csirkemáj, só,õrölt bors és 1 dl almabor.

  • Szilvás rizs

    Hozzávalók: 25 dkg rizs, 25-30 dkg házi ecetes szilva, 20 dkg fõtt füstölt tarja, 10 dkg reszelt parmezán (jellegû) sajt, 5 dkg vaj, 1 evõkanál ételízesítõ, 1 kis fej vöröshagyma, 2 dl tejföl.

  • Kovászos uborka

    Hozzávalók: uborka, só, kapor, fokhagyma, kenyér.

  • Tökfõzelék

    Hozzávalók:

    - 50 dkg gyalult tök
    - 1 csokor friss kapor
    - olaj
    - liszt
    - 1 kisebb fej vöröshagyma finomra vágva
    - kevés pirospaprika
    - 1-2 dl tejföl
    - cukor
    - só
    - ecet vagy citromlé

  • Kukoricafõzelék

    Hozzávalók: 30 dkg-os kukoricakonzerv vagy 1 csomag fagyasztott tejes kukorica, 5 dkg vaj, 1 evõkanál liszt, 1-2 dl tej, 1 dl tejszín, só, õrölt fehér bors (1 csokor petrezselyem).

  • Bolognai ragu

    Hozzávalók: 30 dkg marhahús (színhús), 10 dkg húsos szalonna, 1/2 pohár száraz vörösbor, 1 pohár húslé, 5 ek paradicsom sûrítmény, 5 dkg hagyma, 5 dkg répa, 5 dkg zeller.

  • Szilvakrémleves almásan elkészítve

    Szilvakrémleves almásan elkészítveA szilvákat alaposan megtisztítjuk, kettévágjuk, és a magokat kiemeljük. Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és a gyümölcshúst nagyobb darabokra vágjuk. Annyi vízben, hogy épp ellepje, feltesszük főni. Meghintjük a cukorral, sóval, fahéjjal és szegfűszeggel. A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel. Ha a gyümölcsök már megpuhultak, a tűzről levéve, merülő mixerrel pépesítjük. Visszatesszük a tűzre, a leves levéből pár evőkanállal a tejszínhez adunk, majd a levesbe csorgatjuk. Beleszórjuk a vaníliás cukrot és hagyjuk felfőni.

  • Vargabéles

    Hozzávalók: 30 dkg metélt tészta, 50 dkg tehéntúró, 30 dkg cukor, 3 tojás, 3 dl tejföl 5-5 dkg mazsola és vaj, 2 csomag réteslap, reszelt citromhéj.

  • Tojásleves

    Hozzávalók: 1.5 liter víz, 2 ek. lisz, 2 ek. olaj, 1 tk. csemege pirospaprika, 1 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 5-6 tk. õrölt fûszerkömény, 8 tojás, só, delikát (ízlés szerint).

  • Besamel-(tej)mártás

    Hozzávalók: 14 dkg vaj, 12 dkg liszt, 9 dl tej, 2 dkg só, 0,5 dkg cayennei bors;

  • Berni mártás

    Hozzávalók: 5 tojássárgája, 25 dkg vaj, 1/2 dl ecet, 2 dkg vöröshagyma, 1/4 babérlevél, pár szem fekete bors, kis csomag tárkony, zöldpetrezselyem és Cayenne-i bors.

  • Fûszeres csirkemell juhtúrós, parajos pennével

    Hozzávalók: 4 csirkemell, 6 dkg aszalt paradicsom, negyed csokor petrezselyem, negyed csokor bazsalikom, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, 40 dkg penne (tollhegy) tészta, 12 dkg juhtúró, 10 dkg friss parajlevél, só, bors, 3 gerezd fokhagyma, 2 paradicsom, õrölt bors, cukor.

  • Balalaika Cocktail

    Shakerben összerázzuk, és elõhûtött koktélospohárba szûrjük.

  • Cékla leves

    Hozzávalók:

    - 1 nagyobb cékla kis kockára vágva
    - 1 közepes zellergumó kis kockára vágva
    - 2 közepes sárgarépa kis kockára vágva
    - 1 közepes fej vöröshagyma apróra vágva
    - 2 cikk fokhagyma összezúzva
    - 3 dkg vaj
    - 1 kávéskanál õrölt köménymag
    - só
    - 1 kis csokor petrezselyemzöld apróra vágva
    - 1/2 citrom leve
    - 1,5 l víz

  • Parajfõzelék, galuskával

    Hozzávalók: 1 kg friss, vagy 2 csomag mirelit spenót, 1 db tojás, fél l tej, 1 pohár tejszín, 1 evõkanál zsemlemorzsa, 2 gerezd fokhagyma, 4 evõkanál liszt, 1 evõkanál olaj, 1 evõkanál só.

  • Pácolt csirkecomb Hegedûs-módra

    Hozzávalók: 4 szép csirkecomb, 1 dl száraz fehérbor, 15 dkg gomba, 2 evõkanál mazsola, 4 szál zöldhagyma szárával együtt, fél dl tejszín, 2 db egész tojás, 3-4 evõkanál liszt, 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 teáskanál só, 1 teáskanál olaj;

  • Szombati lazacszelet

    Hozzávalók: 4 szelet lazac, 1 citrom leve, 1 nagyobb hagyma, néhány szem mandula, só, cukor, ecet, 1 babérlevél, kevés gyömbérpor.

  • Csokiszalámi

    Egy lábosba beletesszük a cukrot, a kakaót, a tejet és a margarint, majd addig melegítjük, míg a margarin elolvad. Levesszük a tûzrõl, hozzáadjuk a mazsolát, a diót, és a rumaromát, majd belekeverjük az apró darabokra tört kekszet is. 30 percig állni hagyjuk, közben többször átkeverjük. Õzgerincformát folpackkal kibélelünk, és a masszát jól belenyomkodjuk. Hûtõbe tesszük, és 2-3 óra múlva szeletelhetõ.