rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
  • Sonkás-tejszínes rakott tészta

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Sonkás-tejszínes rakott tésztaA hagymát és a sonkát apróra felkockázzuk. A kettőt összekeverjük. Tejszínt öntünk ki egy tálba. Hozzáadjuk az összetört fokhagymákat, a borsot és vegetát, majd beleöntjük a vizet is. A penét (vagy más tésztát) egy közepes jénaiba tesszük, majd a tejszínes keveréket ráöntjük. Hozzáadjuk a hagyma és sonka keverékét és letakarjuk a jénait egy edénnyel, vagy alufóliával. A jénait forró sütőbe toljuk és nagy lángon 10 percig benntartjuk. Majd kivesszük, tetejét levéve átkeverjük, megforgatjuk és visszatakarva ismét berakjuk a sütőbe. Most még 25-30 percig ,,főzzük".

    Kivesszük, ha kész, meghintjük petrezselyemmelzölddel és egy kis sajttal, majd lefedve még 10 percig állni hagyjuk tálalás előtt.

    Hozzávalók:

    - 200 g tészta
    - 250 g füstölt sonka vagy vékony tarja
    - 1 nagy fej vöröshagyma
    - 4 gerezd fokhagyma
    - 1,5 dl tejszín
    - 3,5 dl víz
    - 1 ek vegeta
    - 1 mk kanál őrült bors
    - petrezselyem zöldje, kis reszelt sajt


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Felemás lepény

    Hozzávalók: Az egyik félhez: 20 dkg liszt, 10 dkg margarin, 1 ek. cukor, 1 tojássárgája, pici só, fél citrom leve, 40 dkg kimagvalt gyümölcs, 15 dkg darált dió. A másik félhez: 3 tojás, 3 evõkanál cukor, 2 ekanál liszt.

  • Csokoládé golyók

    14 deka hámozott, darált mandulát, 14 deka cukrot elkeverünk, illetve összegyúrunk 1 tojás fehérjével. Ebbõl azután kis dió nagyságú golyókat formálunk.

  • Török túrókrém

    Hozzávalók: 1/8 l tej, 3 dkg õrölt kávé, 5 dkg vaj, fél kg túró, 4 ek rum, 8 dkg cukor, reszelt csokoládé.

  • Bajor túrótorta

    Hozzávalók:
    1 kg tehéntúró, 4 tojás, 12,5 dkg vaj, 37 dkg kristálycukor, 1 db citrom, 1 cs. sütõpor, 1 cs. vaníliás cukor, 6 dkg búzadara, 5 dkg vaníliás pudingpor, vaj a forma kikenéséhez.

  • Brokkolisaláta mustáros-tojásos öntettel

    Hozzávalók: 60 dkg mirelit brokkoli, 1 paradicsompaprika, 1 kávéskanál mustár, 6 evõkanál olaj, 2 kemény tojás sárgája, 2 evõkanál 5%-os borecet, só.

  • Házi túrós rétes

    Házi túrós rétesA tésztához a lisztből, negyed teáskanál sóból, tojásból, 1,2 dl langyos vízből és 2 evőkanál olajból elkészítjük a tésztát. Egy tálat kiöblítünk forró vízzel, ráborítjuk a tésztára, és 30 percig pihentetjük. töltelékhez a mazsolát ízlés szerint rumaromába áztathatjuk. A margarint 5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal habosra keverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukat hozzáadjuk az előzőekhez. A túrót, a tejfölt, a lisztet és a mazsolát összekeverjük a margarinos krémmel. A fehérjéket a maradék cukorral habbá verjük, és ezt is belekeverjük.

  • Banánsorbet

    Három-négy érett banánt meghámozunk, felszeleteljük, leöntjük 1 liter forró sziruppal (1 liter vízben fél kilogramm cukrot olvasszunk fel).

  • Máktorta

    Hozzávalók:

    22 deka cukor, 5 deka vaj, 2 tojás, 1 csomag vanillincukor, citromlé, 15 deka darált mák, 22 deka liszt, 1/2 csomag "Backin" sütõporral keverve, 6 evõkanál tej, a töltéséhez ribiszkelekvár és kevés rum; a mázhoz: 15 deka finom porcukor, 3-4 evõkanál forró víz, 8 deka csokoládé.

  • Rumos csokis csiga

    Rumos csokis csigaAz élesztőt kevés cukorral a langyos tejben felfuttatjuk. Közben kimérjük a tésztához a többi hozzávalót és egy tálban jól eldolgozzuk, majd a közepébe mélyedést készítünk és beleöntjük az élesztős tejet. A tésztát jól kidolgozzuk, felemeljük, liszttel megszórjuk az edényt, majd a tésztát visszatesszük, letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük. Amíg a tészta kel, jól összedolgozzuk a töltelékhez a cukrot és a margarint. Kicsit habosítjuk, hogy könnyen kenhető legyen. Belekeverjük a narancshéjat és a rumaromát - persze lehet eredeti jamaikai rummal is készíteni.

  • Lecsós tarhonya

    Hozzávalók: 25 dkg tarhonya, egy nagyobb hagyma, 2 nagyobb paradicsom, 3 zöldpaprika (ha lehet, különbözõ színûek), kevés zsiradék, só, felkarikázott kolbász, vagy virsli.

  • Zsályás fehérbab leves

    Hozzávalók: 35 dkg burgonya, 50 dkg nagyszemû fehérbab, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 liter zöldségleves (kockából), 1 dl tej, 1 babérlevél, 1 kávéskanál reszelt citromhéj, 6 zsályalevél, frissen õrölt fekete bors, só.

  • Egresmártás

    Hozzávalók: fél kg egres, 12 dkg cukor, fahéj, citromhéj, 2 tojás, 2 kanál liszt.

  • Birkahús leves

    Hozzávalók: 2 ek zsír, vagy 3 ek étolaj, 50 dkg csontos birkahús feldarabolva, 1 nagy fej vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 15 dkg beáztatott csicseriborsó, ½ - ½ kg zöldborsó, és cukkini, 3-4 ek paradicsompüré, 1 mk kurkuma, csipetnyi bors, só, 1 kk pirospaprika, levestészta, 1 csokor korianderlevél, néhány apróra vágott borsmentalevél, citromlé.

  • Túrós kávékrém õszibarackkal

    Hozzávalók: 25 dkg mascarpone, 6 dkg cukor, 2 dl hideg presszókávé, 15 dkg tejszín, 5 õszibarack, ostyacsövecskék, csokireszelék a díszítéshez.

  • Ribizlileves

    Hozzávalók: 50 dkg ribizli, 1 gombóc vanília fagylalt, 1 gombóc citrom fagylalt, 5 dl tejszín, 4 evõkanál cukor.

  • Diós kókuszos szelet fagyasztott joghurttal

    Melegítsük elõ a sütõt 180C°-ra. Egy keverõtálban keverõgéppel keverjük össze a vajat és a cukrot, majd addig verjük, míg egynemû, krémes nem lesz. Ezután adjuk csak hozzá a mézet és a tojásokat, majd ismét alaposan keverjük el.

  • Zöldborsó túróval

    Hozzávalók: 1 kg friss, vagy 2 csomag mirelit zöldborsó, 50 dkg tehéntúró, fél csokor petrezselyem, 3 evõkanál liszt, 1 teáskanál olaj, 1 teáskanál só, csipetnyi cukor, vegeta.

  • Burgonya saláta

    Legjobb hozzá a sárga burgonya, melybõl 6-8 darabot puhára fõzve, leszûrünk és kihûlni hagyjuk.

  • Tûzdelt szûzpecsenye

    Hozzávalók: 1 db szûzpecsenye, 4-5 db puha aszalt szilva, só.

  • Tejes bableves

    Hozzávalók:

    1 evõkanál olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 szál sárgarépa, 1 ág kakukkfû, 5 dl tej, 1 doboz fehérbab konzerv, 30 dkg burgonya, egy darab 20 centis póréhagyma, só, darált bors, õrölt szerecsendió, 1 db zöldségleves kocka, 1 db karalábé