2024.05.13. - Szervác, Imola

Gyümölcsös tiramisu

Gyümölcsös tiramisu
Gyümölcsös tiramisuA gyümölcskeveréket összeturmixoljuk 4 evőkanál porcukorral, és elkeverünk benne 1 ek. gyümölcspálinkát. A babapiskóta egyik felét egyenként beáztatjuk a gyümölcsszószba, és egy jénai edény aljába rétegzem. Gőz felett egy tálban elkeverjük a tojásokat a kristálycukorral. Gyakori kevergetés mellett addig melegítjük amíg a cukor teljesen felolvadt. A lapzselatint langyos vízbe áztatjuk, a tejszínt kemény habbá verjük, és felhasználásig hűtőben tároljuk. A gőzről levett tojásos keveréket habverővel habosítom, majd ha teljesen kihűlt, hozzákeverjük a mascarponéval elkevert tejszínhabhoz.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A zselatinról leöntjük a felesleges vizet, és néhány másodperc alacsony hőfokon való melegítés után belecsurgatjuk a krémbe, és alaposan elkeverjük a masszában. A töltelék felét rákanalazzuk az alsó réteg piskótára, eligazítjuk rajta, majd rárakosgatjuk a maradék beáztatott babapiskótát, amire a maradék krém kerül. Elsimítjuk a tetejét, és fóliával lefedve hűtőbe rakjuk. Néhány órányi hűtés után forróvizes késsel szeletelhető. Tetszés szerint díszíthető gyümölccsel, kakaóporral meghintve.

Hozzávalók:

A piskótához:
- 250 g babapiskóta
- 400 g mirelit erdei gyümölcs keverék
- ízlés szerint porcukor
- ízlés szerint kevés gyümölcspálinka

A krémhez:
- 250 g Mascarpone
- 200 ml tejszín
- 250 g kristálycukor
- 3 db egész tojás
- 10 g lapzselatin

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!