Először kifőzzük az egyik csomag tésztát, majd a már olajjal megöntözött tepsibe vagy jénai tálba tesszük. Utána a szalonnát apróra vágjuk és olajban megpirítjuk,majd egyenletesen elszórjuk a tésztán. Erre kicsi öntetet öntünk, nem sokat csak egy kevéssel épphogy meglocsoljuk. Ezután kifőzzük a másik csomag tésztát is, azt rátesszük az eddig elkészített szalonnás tésztára, majd erre ráöntjük a maradék öntetet. Így körülbelül 20 percig sütjük, majd rászórjuk a lereszelt trappista sajtot és addig sütjük míg meg nem pirul a sajt a tetején.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Öntet:
2 kanál liszthez annyi tejet öntünk, hogy folyós legyen. Ehhez 2 tejfölt rakunk és hozzáöntjük a szalonna zsírját amin pirítottuk. Ezt jól kikeverjük.
Hozzávalók:
- 2 cs. fodros tészta
- 20 dkg trappista sajt
- tej
- tejföl
- császárszalonna
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!