2024.05.14. - Bonifác

Gumisüti

Hozzávalók:

Az 1. réteghez:

- 3 tojás
- 4 evõkanál porcukor
- 1,5 dl víz
- 2 evõkanál zselatin

A 2. réteghez:

- 3 tojás
- 4 evõkanál porcukor
- 1,5 dl víz
- 2 evõkanál zselatin
- 2 evõkanál kakaót

A 3. réteghez:

- 5 dl tejföl
- 7 evõkanál porcukor
- 1,5 dl víz
- 2 evõkanál zselatin

A 4. réteghez:

- 2 dl szörp
- 1,5 dl víz
- 2 evõkanál zselatin
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

Az 1. réteghez 3 tojássárgáját összekeverünk 3 evõkanál porcukorral, 3 tojás fehérjét 1 evõkanál porcukorral kemény habbá verünk. Közben 1,5 dl vizet felforralunk 2 evõkanál zselatinnal. A zselatint beleöntjük a sárgájába, majd hozzákeverjük a fehérjét. Vékonyan kikent formába öntjük, és hagyjuk dermedni.

A 2. réteget ugyanúgy készítjük, mint az elõzõt, csak a sárgájába belekeverünk 2 evõkanál kakaót. A sárga rétegre öntjük, majd hagyjuk dermedni.

A 3. réteghez fél liter tejfölt összekeverünk 7 evõkanál porcukorral. Közben felforralunk 1,5 dl vízben 2 evõkanál zselatint. Majd hozzáöntjük a tejfölt, és a megdermedt kakaós rétegre öntjük.

A 4. réteghez 2 dl szörpöt 1,5 dl vizet felforralunk 2 evõkanál zselatinnak, és a tejfölös rétegre önjük. Hagyjuk dermedni, majd szeletelve tálaljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!