2024.05.13. - Szervác, Imola

Mustáros csirkemáj zöldségekkel

Hozzávalók:

- 30 dkg csirkemáj
- 1 vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- fél doboz szárított erdei gombakeverék (Erdészné-féle)
- 2 db közepes sárgarépa
- 2-3 marék zöldborsó
- majoranna
- 2 ek mustár
- 1/2 doboz szójajoghurt
- 2-3 ek étkezési keményítõ
- só
- bors
- olaj
- 1/2 bögre bulgur
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A gombát vízbe áztatjuk. A vöröshagymát az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a sárgarépát, amikor már kezd párolódni, megfûszerezzük, belenyomjuk a fokhagymát. Mehet bele a gomba is. Ezután következik a máj, majd amikor az már félkész, jöhet a zöldborsó.

A mustárt a szójajoghurtot és a keményítõt kikeverjük, és amikor már megfõttek a hozzávalók, ráöntjük. Pár percig tûzön hagyjuk, és már kész is!

A bulgur elkészítéséhez kb. 1/2 bögre (1 dl) bulgurt 2 dl vízzel és sóval felteszünk fõni.
Nagyon hamar, kb. 10-15 perc alatt megpuhul. A vizet annak arányában pótoljuk, hogy menyire puhul a bulgur.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!