- 60 dkg sertés darálthús
- 2 ek. kecup
- 1 ek. mustár
- 1 tojás
- 1 kk. só
- 1 kk. bors
- 1 fej vöröshagyma lereszelve
- 2 gerezd fokhagyma átzúzva
- 10 dkg baconszalonna vagy házi szalonna
- 1 csomag lapkasajt
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A darálthúshoz hozzáadom a tojást, a kechupot és a mustárt, elkeverem. Lereszelem a hagymát, átzúzom a fokhagymát, majd hozzákeverem a húshoz, só, borssal együtt. Egy gyümölcskenyérformát kiolajozok és zsemlemorzsát szórok rá, vagy szilikonos sütõpapírral kibélelek.
A hús egyharmadát rétegezem a tepsi aljára, majd egy sor lapkasajt, baconszalonna én házi szalonnát használtam, aztán rétegezem ezt háromszor, a legtetejére szalonna kerüljön. Elõmelegített sütõben 180 fokon kb. 40 perc alatt készre sütöm.