- 8-10 db száraz kifli
- 5 db tojás
- olaj
- 2 dl cukros tej
- 1 kg alma
- pici fahéj
- 20 dkg cukor
- 3 csomag vaníliás cukor
- kis üveg baracklekvár vagy vegyes gyümölcsíz
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Elkészítés:
A kifliket karikára vágjuk, cukros, vaníliás cukros tejjel meglocsoljuk, de csak annyit öntünk rá, amennyit felszív.
4 tojás sárgáját 15 dkg cukorral habosra keverjük, majd a kiflire ráöntjük, összeforgatjuk.
Egy tepsit kiolajozunk, pici zsemlemorzsával meghintjük, majd rásimítjuk a kifli felét. A reszelt almát fahéjas cukorral megszórjuk, kissé állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk az almát és a kiflire elosztjuk. Lecsurgatjuk a barackízzel, majd rásimítjuk a megmaradt kiflit.
Elõmelegített sütõben kb. 20-30 perc alatt rózsaszínûre sütjük.
Közben habbá verjük a tojásfehérjét 1 csomag vaníliás cukorral, a sült tészta tetejére simítjuk, azután gyengén meleg sütõben rászárítjuk.