2024.05.13. - Szervác, Imola

Máglyarakás

Hozzávalók:

- 8-10 db száraz kifli
- 5 db tojás
- olaj
- 2 dl cukros tej
- 1 kg alma
- pici fahéj
- 20 dkg cukor
- 3 csomag vaníliás cukor
- kis üveg baracklekvár vagy vegyes gyümölcsíz
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06


Elkészítés:
A kifliket karikára vágjuk, cukros, vaníliás cukros tejjel meglocsoljuk, de csak annyit öntünk rá, amennyit felszív.

4 tojás sárgáját 15 dkg cukorral habosra keverjük, majd a kiflire ráöntjük, összeforgatjuk.

Egy tepsit kiolajozunk, pici zsemlemorzsával meghintjük, majd rásimítjuk a kifli felét. A reszelt almát fahéjas cukorral megszórjuk, kissé állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk az almát és a kiflire elosztjuk. Lecsurgatjuk a barackízzel, majd rásimítjuk a megmaradt kiflit.

Elõmelegített sütõben kb. 20-30 perc alatt rózsaszínûre sütjük.

Közben habbá verjük a tojásfehérjét 1 csomag vaníliás cukorral, a sült tészta tetejére simítjuk, azután gyengén meleg sütõben rászárítjuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!