2024.05.13. - Szervác, Imola

Túrótorta banánnal

Hozzávalók: 4 dl tej, 1 evõkanál zselatin, 25 dkg túró, 10 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 1/2 citrom héja, 3 banán.

A tésztához: 3 tojás, 3 evõkanál kristálycukor, 3 evõkanál liszt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tojásfehérjébõl félig keményre vert habba, szórd bele a kristálycukrot, majd verd fel keményre. Egyenként keverd bele a tojás sárgáját, ezután a lisztet, és óvatosan keverd el. Papírral bélelt tortaformában süsd világosra.

A krém elkészítése:

Meleg tejben forralj zselatint, majd túróval, margarinnal, porcukorral és vaníliás cukorral, valamint egy kis citrom héjával turmixold össze. A kihûlt piskótát, tedd tálcára és kapcsold vissza rá a tortakarika peremét. Így öntsd bele a krémet. A karikára vágott banánokat helyezd el ötletesen a torta tetején. Rakd hûtõszekrénybe, ahol majd a megfelelõ állagúvá dermed.

Majd éles késsel vágd körbe, és vedd le a tortaformát róla. Díszítsd tejszínhabbal és apróra vágott zselécukorral.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!