2024.05.07. - Gizella

Ropogós fûszerlevelek

Hozzávalók: 1 csokor friss zsályalevél, 1 csokor friss bazsalikom, 1 csokor petrezselyem zöldje, 2 ág zsenge rozmaring, 3 db tojás, 10 dkg liszt, só, 1 teáskanálnyi zöldséges ételízesítõ, szódavíz, olaj a sütéshez.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Üssük egy tálba a tojásokat, adjuk hozzá a lisztet, az ételízesítõt és ízlés szerint sót. Öntsünk hozzá szódavizet, majd habverõvel keverjünk belõle sûrû palacsintatésztát. A fûszerek leveleit szedjük le (kivéve a rozmaringot, azt egészben hagyhatjuk) mossuk meg jól, majd csepegtessük le alaposan.

Egy nagy serpenyõben forrósítsunk fel étolajat, majd a leveleket mártsuk a sûrû tésztába, óvatosan tegyük a forró olajba, és közepes hõmérsékleten süssük ropogósra. A rozmaringot szedjük 3-4 centis darabokra, majd szárával együtt mártsuk be, és úgy, egészben süssük ki.

Szedjük ki az olajból, és itatóspapíron itassuk le a felesleges olajat. Tálaljuk papírból készített tölcsérekbe. Koktélpartin, italozás közbe a vendégek kedvence lesz.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!