2024.05.09. - Gergely

Citromkrém kókuszos csókokkal

Hozzávalók: A kókuszos csókhoz: 2 tojásfehérje, édesítõszer, 2 ek kókuszreszelék.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A krémhez: 1 citrom vagy 2 zöld citrom, édesítõszer, 20 dkg tejszín krémsajt, 1,5 dl tejszín.

A tojásfehérjét verd kemény habbá, forgasd bele az édesítõt és a kókuszreszeléket. Halmozd sütõpapírra, és elõmelegített sütõben kb.140 fokon szikkaszd 1 órát. Akkor kész, ha kissé ropogós, a teteje pedig halványbarna.

Amíg hûl, keverd el a citrom lereszelt héját és kifacsart levét az édesítõvel. Utána forgasd bele a krémsajtot, majd a kemény habbá vert tejszínt. A kókuszos csókokat tördeld kisebb darabokra és oszd szét 4 kehelybe. A citromkrémet halmozd a közepébe, díszítsd citromfûvel, hûtve tálald.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!