2024.05.13. - Szervác, Imola

Töltött paradicsom

Hozzávalók: 60 dkg paradicsom, 20 dkg csiperkegomba, 2 dl tartármártás, 2 dkg vaj, 1 fej saláta, 0.5 dl száraz fehérbor és ételízesítõ.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A paradicsomokat alaposan megmossuk, kalapjukat levágjuk, belsejüket kivájjuk. A megtisztított, nagyon jól megmosott, felszeletelt gombát kevés vajon ételízesítõvel fûszerezve lepároljuk, majd kihûtjük. A tartármártást utóízesítjük a száraz fehérborral, és belekeverjük a gombát. Megtöltjük a paradicsomokat, és fogyasztásig hûtõben tartjuk. Jól megmosott salátalevélre tálaljuk. Pirított kenyérszeleteket kínálunk hozzá.

Elkészítési idõ: 35 perc. Egy adag: 1340 kJ/320 kcal

Ajánlott ital: száraz rozé - Mõcsényi Kékfrankos Rosé 200.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!