2024.05.06. - Ivett, Frida

Szója tojásos tészta

Hozzávalók: 1 kg paradicsom, 2 ek. olívaolaj, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1,5 dl vörösbor, 1 ek. paradicsompüré, 1 ek. tamari, 1 sárgarépa, 1 babérlevél, 2 kakukkfûág, 50 dkg szója, 2 ek. bazsalikom, 25 dkg tojásos tagliatelle, tengeri só, bors, parmezánforgácsok.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A paradicsomokat leforrázzuk, néhány percig áztatjuk, majd meghámozzuk, és feldaraboljuk. Ezután a felaprózott hagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk az összepréselt fokhagymát. Néhány perc után a bor, a paradicsomot, a paradicsompürét, a tamarint, a répát, a kakukkfüvet és a babérlevelet is beletesszük.

Az egészet összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd kb. fél óra alatt készre fõzzük. Közben a vége felé belekeverjük a szóját és a bazsalikomleveleket is, és kivesszük belõle a répát és a kakukkfüvet. A tésztát is készre fõzzük, majd eloszlatjuk a tányérokon. Meglocsoljuk a szósszal, parmezánt szórunk a tetejére, és már kínálhatjuk is.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!