2024.05.13. - Szervác, Imola

Gazpacho (hideg spanyol zöldségleves)

Hozzávalók: 50 dkg érett paradicsom hámozva, kimagozva, kockára vágva, 2 dl paradicsomlé, 10 dkg kígyóuborka meghámozva, 2 db kaliforniai zöldpaprika, 2 szál újhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál lime-lé, 2 dl extra szûz olívaolaj, 1 dl borecet, 5 dl víz, só, bors, 2 szelet fehér kenyér.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Vágd nagyobb darabokra a zöldségeket (paradicsom, kígyóuborka, paprika) és a kenyeret, majd locsold meg a borecettel és 1 deci olívaolajjal. Tedd a keveréket hûtõbe egy éjszakára. Másnap öntsd fel a paradicsomlével és a vízzel, és turmixold össze. Ízesítsd sóval, borssal, kevés lime-lével.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!