2024.05.12. - Pongrác

Habos citromos süti

Hozzávalók: 200 g kekszmorzsa, 1 evõkanál méz, 60 g olvasztott margarin, 4 evõkanál kukoricaliszt, 250 ml forró víz, 350 g cukor, 2 citrom leve és reszelt héja, 5 tojás sárgája, 5 tojás fehérje, 250 g porcukor.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A kekszmorzsát keverd össze egy evõkanál mézzel és az olvasztott margarinnal. Ezt a tésztát nyomkodd egy piteforma aljára, és körbe a szélére. Süsd 5-8 percig, majd vedd ki a sütõbõl.

A citromos krémhez alacsony hõfokon fõzve keverd csomómentesre a lisztet a forró vízzel, add hozzá a cukrot és keverd addig, amíg a cukor elolvad benne.

Locsold bele a citromok kifacsart levét és a lereszelt héját. Kevergesd addig, amíg felforr és szirupszerûen besûrûsödik. Ekkor csökkentsd a hõmérsékletet és keverd bele a tojássárgákat. Használj kézi habverõt.

Vedd le a tûzrõl. A tojáshabhoz a fehéjéket verd fel kemény habbá a porcukorral. A citromkrémet terítsd el a tésztán, majd kanalazd rá a keményre vert tojáshabot. Süsd 10-12 percig, amíg a hab a tetején megszilárdul.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!