2024.05.07. - Gizella

Tejszínes, paradicsomos, pestos csirkemell

Összetevõk: 2 szép csirkemell, 3 dl tejszín, 8-10 db koktélparadicsom, 6-7 kk pesto.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A koktélparadicsomokat félbevágjuk. A csirkemelleket középen félbevágjuk, majd lefektetve lapjával párhuzamosan két vékonyabb szeletre vágjuk. A szeleteket mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk (ízlés szerint egyéb fûszerrel is megszórhatjuk, pl rozmaring, oregano), majd kevés vajon, nagy lángon mindkét oldalát lepirítjuk (maximum 1 perc oldalanként).

A megpirított melleket megkenjük pestoval, egy jénai edénybe (vagy tepsibe) tesszük, aláöntjük a tejszínt, köré szórjuk a félbevágott koktélparadicsomokat, majd 180 fokos sütõben 15-20 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!