Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A húslevest felére beforraljuk. Mindkétféle mustárt elkeverjük a tejföllel és a tárkonnyal, majd 15 percig állni hagyjuk. A tejszínt a húsleveshez adjuk és 2-3 percig forraljuk. Ekkor hozzáadjuk az elõkészített mustáros tejfölt, és az egészet felforrósítjuk, de nem forraljuk. Lehúzzuk a tûzrõl és cukorral, sóval, borssal ízesítjük.
Tipp: Ennél a mártásnál az aromaanyagok a hideg tejfölben oldódnak ki. A mustárt nem szabad fõzni, különben kellemetlen, szúrós ízû lesz. Kíméletesen kezelve a mustár aromás marad. Húsokhoz, halakhoz vagy fõtt tojáshoz tálaljuk. Ha hal mellé adjuk, a mustár mennyiségét felezzük és a tárkonyt elhagyhatjuk. A mártást végül megszórjuk metélõhagymával.