2024.05.07. - Gizella

Bácskai füstölt spagetti parasztosan

A spagettit a szokásos módon megfõzöm, meleg vízzel leöblítem és a fele tejföllel összekeverem. Melegen tartom.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A kolbászt megfelezem és a bõrét lehúzom Az egyik felét a megtisztított hagymával és kierezett zöldpaprikával együtt ledarálom, másik felét vékony karikákra aprítom.

Az olajat felforrósítom, ráteszem a hagymás zöldpaprikát és folytonosan kevergetve üvegesre fonnyasztom. Meghintem a pirospaprikával, rászórom a sót és a borsot majd a zúzott fokhagymát is belekeverem. Ezután hozzáadom a darált kolbászt valamint a darabokra aprított paradicsomot. Fedõ alatt 10 percig fõzöm, végül hozzáteszem a kolbászkarikákat.

A fõtt tészta közepébe öntöm a ragut és a tetejére locsolom a megmaradt tejfölt. Azonnal tálalom.

Hozzávalók (a raguhoz):
1 szál bácskai csípõs lángolt kolbász,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 zöldpaprika,
2 paradicsom,
1 evõkanál olaj,
1 teáskanál piros fûszerpaprika,
1 gerezd fokhagyma,
só, törött bors,
25 dkg spagetti,
a tetejére 2 dl tejföl.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!