50 dkg fehérbab, 10 dkg darált marha- vagy birkahús, 1 nagy hagyma, 2 evõkanál vaj, 3 dkg paradicsompüré, só, bors, paprika
"Nem lehet abbahagyni" bableves
Hozzávalók:
50 dkg fehérbab, 10 dkg darált marha- vagy birkahús, 1 nagy hagyma, 2 evõkanál vaj, 3 dkg paradicsompüré, só, bors, paprika
A megreszelt hagymát a darált hússal, vajjal, paradicsompürével, paprikával, borssal összekeverjük és l liter vízben, felfõzzük. Az elõzõ nap beáztatott, majd puhára fõzött babot, beletesszük, lefedve 5 percig forraljuk, megkeverjük, majd langyos vízzel ízlés szerinti sûrûségûre hígítja, további 15 percig kis lángon fõzzük.
"Nem lehet abbahagyni" bableves
50 dkg fehérbab, 10 dkg darált marha- vagy birkahús, 1 nagy hagyma, 2 evõkanál vaj, 3 dkg paradicsompüré, só, bors, paprika