2024.05.06. - Ivett, Frida

Krumplia tortilla

Hozzávalók:

1 kg burgonya, 20 dkg hagyma , apróra vágva, 5-8 db tojás, 1 dl olívaolaj, só, bors
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A megtisztított krumplit hosszanti irányban vágjuk négybe, majd a negyedeket vékonyan szeleteljük fel. Ha apróbbra szeretnénk almareszelõn is lereszelhetjük. Egy nagy serpenyõben, felhevített olajon a krumpliszeleteket süssük meg, amikor már ¾-ig megpuhult, adjuk hozzá a hagymát. Idõnként kevergessük meg.

Amikor a hagyma is megfonnyadt sózzuk, borsozzuk. A masszát tegyük egy tálba, és a felvert tojással keverjük össze. A tojást is sózzuk meg. A tojás mennyiségét ízlés szerint variálhatjuk. Én közepesen tojásosan készítettem (5 db).

A tojásos masszát helyezzük vissza a serpenyõbe és süssük szép pirosra az alját. Úgy süssük, mint egy omlettet, amit sütés közben csak rázogatunk. Amikor az alja megsült, fedjük le egy nagy tállal vagy fedõvel és borítsuk fejjel lefelé arra.

Így könnyen megfordítható az omlett, majd csúsztassuk vissza a serpenyõbe, és a másik oldalát is süssük meg. Amikor kihûlt, szeletekre vágva tálaljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!