2024.05.14. - Bonifác

Karalábé krémleves

Hozzávalók:

1 kisebb vöröshagyma, 2 kis gerezd fokhagyma, 2-3 zsenge karalábé, 3 ek.olaj, pici só, ételízesítõ, 2 dl tejföl, 1 ek.liszt, zsemle vagy levesgyöngy, petrezselyemzöld
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az összes zöldséget megtisztítjuk, a hagymát és a fokhagymát finomra, a karalábét kisebb kockákra vágjuk. Ezeket felforrósított olajra dobjuk, kevergetve megfuttatjuk, de vigyázzunk nehogy megpiruljon.

Ezután annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi, enyhén megsózzuk, és lefedve, kis lángon puhára fõzzük. A tejfölt a liszttel simára keverjük, a karalábé levét ezzel sûritjük, pár percig forraljuk. Merülõmíxerrel krémlevest keverünk belõle. Újra megmelegítjük, ha kell még megsózzuk, borsozzuk.

Tálaláskor a tetejét pirított zsemlekockákkal vagy levesgyönggyel és finomra vágott petrezselyemmel megszórjuk.
Karalábé krémleves
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!