2024.05.06. - Ivett, Frida

Sztroganov csirke

Hozzávalók:

1 szép nagy csirkemell csontozva (pulykából is finom), 25 dkg vegyes gomba (csiperke, erdei csiperke), 1 csokor újhagyma, 2 evõkanál liszt, 2-3 db kisebb csemege uborka, 2 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 teáskanál mustár, 2 evõkanál vaj, 2 evõkanál olaj, só, õrölt feketebors

bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A lebõrözött csirkemellet ujjnyi csíkokra vágom, a gombát, újhagymát, uborkát felszeletelem. A csirke csíkokat sózom, borsozom, liszttel meghintem, és az olaj - vaj keverékén piroskásra sütöm. Kiszedem a serpenyõbõl, letakarom.

A visszamaradt zsiradékban megdinsztelem az újhagymát, rádobom a gombát, és megpárolom. Ráöntöm a tejfölt, tejszínt, beleteszem az uborka szeleteket. Ízesítem mustárral, õrölt borssal. Visszateszem a csirkecsíkokat, és összerottyantom az egészet. Könnyû, gyors étel, krumplipürével, vagy sült krumplival, csemege uborkával tálalom.
Sztroganov csirke
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!