150 g dióbél, 150 g mogyoróbél, 150 g mandula, 360 g kristálycukor, 150 g mez, 3 kávéskanál õrölt szegfûszeg, 3 kávéskanál õrölt fahéj, 12 db réteslap, 300 g margarin, 1 tojás.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Az összes tölteléket a cukron kívül ledaráljuk, de nem keverjük össze. Hozzájuk keverem külön-külön a cukrot. Mindegyik keverékhez hozzáadok egy csapott kávéskanál õrölt szegfûszeget és egy teáskanál fahéjat, majd elkeverem.
Következzek a tészta: Felolvasztom a margarint, de nem hagyom felforrni. Bekenem a sütõlap alját vele. Ráteszem az elsõ réteslapot, és alaposan mindenhol bekenem az olvasztott margarinnal. A következõ réteslappal ugyanezt teszem, majd a harmadikkal is. Miután a harmadik lapot is bekentem egyenletesen ráteszem valamelyik magkeverék felét.
Értelemszerûen ugyanez történik a következõ öt réteggel. A maradék három réteslapot pedig, a mûveletsor elejével azonosan csak ráhelyezzük, és bekenjük. DE a legfelsõ réteslapot NEM kenem meg margarinnal, hanem az elõzetesen egy evõkanálnyi vízzel alaposan elkevert tojással kenem be, és már teszem is az elõmelegített sütõbe (hõmérséklet, pl. 8 fokozatú skálán kb. 6-os legyen).
Érdemes megvárni, ameddig a teteje kismértékben megszárad a sütõben, majd ezután kivenni, felvágni tetszés szerint, és azonnal visszahelyezni a sütõbe. Sütés közben a mézet hígfolyóssá melegítem. Amikor elkezd sült színe lenni, akkor kiveszem a sütõbõl és a mézzel az összes (és csak a) vágást végiglocsolom. Ezután már megy is vissza a sütõbe, és immár készre sütöm. Lehetõleg a sütõben felülre helyezzük, nehogy leégjen az alja.