Hozzávalók: 40 dkg pulykamell filé, 1 fej vöröshagyma, 1 dl olaj, só, õrölt fekete bors, kevés apróra vágott petrezselyem és tárkonylevél, 1 liter csontlé (lehet húsleveskockából is), 20 dkg vegyes zöldség, 1 cikk zeller, 10 dkg gomba, 2 dl tejszín, 1evõkanál tárkonyecet, néhány csepp citromlé.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A pulykahúst megmossuk, hártyás részeit és az inakat eltávolítjuk, majd apró kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, és a fele olajon aranysárgára pirítjuk. Rátesszük az apró kockákra vágott pulykahúst, megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel, a tárkonylevéllel, és kevés csontlével felengedjük. Közben megtisztítjuk a zöldséget, a zellert, a gombát, kockákra vágjuk, kevés olajon lassan megpároljuk, majd a maradék csontlével felengedjük.
Világos rántást készítünk a maradék felhevített olajból a liszttel, egy kis levessel simára keverjük és a leveshez öntjük. Tejszínnel dúsítjuk, ha kell, utóízesítjük. Tárkonyecettel és egy kevés citromlével savanyítjuk, jó forrón tálaljuk.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!