2024.05.06. - Ivett, Frida

Dödölle

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 40 dkg liszt, 1 evõkanál só, 2 hagyma, 12 dkg zsír.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az apró kockákra vágott burgonyát puhára fõzzük. Villával összetörjük, megsózzuk, és annyi lisztet szórunk rá, hogy a burgonyapürénél sûrûbb legyen. Simára keverjük, és melegen tartjuk. A hagymát apró kockákra vágjuk, és a zsírban aranysárgára sütjük.

Tûzálló tál aljára kevés hagymás zsírt teszünk. A masszából, zsírba mártott kanállal, nagyobb galuskákat szaggatunk. Hagymás zsírral meglocsoljuk, és sütõben átforrósítjuk. Tejföllel meglocsolva tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!