2024.05.12. - Pongrác

A tészta mégsem hizlal?

A tészta mégsem hizlal?
A tészta eredete nem teljesen tisztázott, egyesek szerint Marco Polo utazásai során Keletrõl hozta receptjét Itáliába 1295-ben. Más források szerint az itáliaiak ekkor már lelkes fogyasztói voltak a tésztának, Szicíliában például a makaróni már jóval korábban a kedvenc ételek közé tartozott. Úgy tartják, hogy Szicíliába az arabokon keresztül jutott el a tészta, akik Perzsiában bukkantak rá. Akárhonnan is származik, a tészta az egyik legnemzetközibb eledel, egyszerûen, gyorsan és változatosan elkészíthetõ.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Olaszországban és Dél-Európában nagy mennyiségben fogyasztanak tésztát; érdekesség, hogy ezeken a vidékeken kevesebb a szívkoszorúér-betegségben szenvedõk száma. A tészta világszerte kedvelt étel, és a mediterrán országokon kívül különös népszerûségnek örvend még Délkelet-Ázsiában, Koreában, Kínában és Japánban, ahol a hosszúmetélt a nemzeti étrend részét képezi. A tészta alapanyaga a liszt és a víz; összetett szénhidrátjait a szervezet lebontja, és energiaforrásként elraktározza, ezért érdemes tésztát fogyasztani nagy állóképességet igénylõ sportolás vagy munka elõtt. A tésztával kapcsolatos tévhiteknek, köszönhetõen sokan kiiktatják étrendükbõl, épp ezért most ismerkedjünk egy kicsit az elõnyeivel.

Holgyforum.hu
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!