2024.05.13. - Szervác, Imola

Veszélyes élelmiszerek!

Veszélyes élelmiszerek!
Mindannyian tudjuk, hogy az emésztõrendszerünk megfelelõ mûködése nagy mértékben függ attól, hogy mit fogyasztunk. Ám hogy pontosan melyek azok az ételek, amelyeket kerülnünk kell, abban a legtöbben nem vagyunk biztosak. A jó emésztéshez és a bélbetegségek elkerüléséhez a kulcsszó a rostban gazdag étkezés, mindegyik táplálkozási szakember ezt emeli ki. A növényekben lévõ rostokat a szervezetünk nem tudja hasznosítani, bár az emésztõcsatornában lévõ baktériumok feldolgozzák, melléktermékként ekkor gázok, illetve rövid szénláncú zsírsavak keletkeznek.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Pont ez a folyamat az, amely pozitív hatással van a szervezetre, lerövidül az emésztési idõ, normális lesz a székletürítés.

A rostanyagok fogyasztásával megelõzhetõek az emésztõszervi megbetegedések, valamint a rákos daganatok kialakulása, de csökkenti a szívroham esélyét is. Rostban gazdagok a gyümölcsök, a zöldségek (azok közül is a hüvelyesek, a bab, a borsó, a lencse), illetve a teljes kiõrlésû, korpát tartalmazó termékek.

Azon azonban ne csodálkozzunk, ha nehéz ételek után bélrendszeri kellemetlenségeink lesznek! Kerüljük például az olajokat, mert ezek bevonatot képeznek a bélfalon, ami megnehezíti a szénhidrátok és a fehérjék emésztését. Ez általános tulajdonsága az olajoknak, nemcsak a napraforgó olajra vonatkozik, hanem például az olívára is.

Vannak olyan ételek, amelyek az egyik embernél székrekedést, a másiknál viszont hasmenést okoz, ilyen a tej!

A gyorséttermekben kapható finomított, elõre elkészített élelmiszer sem tesz jót a szervezetnek, így ezekbõl minél kevesebbet fogyasszunk! A sok cukor, a sok savas és sós ételek-italok is csak megbolondítják az emésztést, hagyjuk ki a kólát, a chipseket!

Eletforma.hu
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!