Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A rostanyagok fogyasztásával megelõzhetõek az emésztõszervi megbetegedések, valamint a rákos daganatok kialakulása, de csökkenti a szívroham esélyét is. Rostban gazdagok a gyümölcsök, a zöldségek (azok közül is a hüvelyesek, a bab, a borsó, a lencse), illetve a teljes kiõrlésû, korpát tartalmazó termékek.
Azon azonban ne csodálkozzunk, ha nehéz ételek után bélrendszeri kellemetlenségeink lesznek! Kerüljük például az olajokat, mert ezek bevonatot képeznek a bélfalon, ami megnehezíti a szénhidrátok és a fehérjék emésztését. Ez általános tulajdonsága az olajoknak, nemcsak a napraforgó olajra vonatkozik, hanem például az olívára is.
Vannak olyan ételek, amelyek az egyik embernél székrekedést, a másiknál viszont hasmenést okoz, ilyen a tej!
A gyorséttermekben kapható finomított, elõre elkészített élelmiszer sem tesz jót a szervezetnek, így ezekbõl minél kevesebbet fogyasszunk! A sok cukor, a sok savas és sós ételek-italok is csak megbolondítják az emésztést, hagyjuk ki a kólát, a chipseket!
Eletforma.hu