rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
  • Fórum » Minden, ami étel » Karácsonyi, ünnepi kaják

  • A hozzászóláshoz regisztrálj, és jelentkezz be!

    Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Sziasztok! A karácsonyi ételek elkészítéséhez szeretnék ajánlani egy nagyon részletes és hasznos szakácskönyvet Nagy karácsonyi szakácskönyv címmel.
    További információk:
    http://konyv-konyvek.hu/nagy_karacsonyi_szakacskonyv

    2010.12.06. 16:01
  • Ezt a receptet kaptam a karácsonyi menü elkészítéséhez: Gesztenyével töltött pulyka

    Hozzávalók:
    8 személyre: 1 bébi pulyka, 20 dkg darált sovány sertéshús, 60 dkg gesztenye, 15 dkg füstölt szalonna, 2 tojássárgája, 1 dl tejszín, 1 zsemle, 5 dkg reszelt sajt, 1 csokor petrezselyem, 4 gerezd fokhagyma, 1 vöröshagyma, 1 dl száraz fehérbor, kevés tej, só, frissen õrölt bors

    Elkészítés:
    A gesztenye héját a domború oldalán keresztirányban bevágjuk, és kuktában feltesszük fõni. A kukta sípolásától számítva még 20 percig fõzzük. Amikor megfõtt, még melegen meghámozzuk, szétmorzsoljuk, és hozzáöntjük a tejszínt, majd krumplinyomón áttörjük. Belekeverjük a darált húst, a tojássárgákat, a tejben áztatott, kinyomkodott és összemorzsolt zsemlét, a reszelt sajtot, az apróra vágott petrezselymet. A füstölt szalonnából 5 dkg-t apró kockára vágunk, és a masszához adjuk. Sózzuk, borsozzuk, és jól eldolgozzuk a hozzávalókat. A pulyka hasüregét, combját, mellét a bõre alatt megsózzuk, és a tölteléket a mell-, vagy combbõre alá, vagy a hasüregbe töltjük. A nyílásra vékony szeletekre vágott szalonnacsíkokat teszünk. Zománcozott tepsibe fektetjük, és 220º C-ra elõmelegített forró sütõben 10 percig sütjük, majd meglocsoljuk száraz fehérborral, mellétesszük a fokhagymát, a gerezdekre vágott vöröshagymát, és lefedjük. A tüzet 180º C-ra mérsékeljük, és lefedve pároljuk, majd fedetlenül, saját levével locsolgatva pirosra sütjük. Általános szabály, hogy ahány kilós a pulyka, annyi óráig kell puhítani.

    2007.12.18. 09:12
  • Sziasztok!

    Kozeleg a Karacsony, igy azokra is gondova, akik esetleg nem vesz-
    nek egesz csibet, kacsat, vagy libat, azok tolteleket keszithetnek
    a sult combokhoz, stb. kulon tepsibe az alabbiak szerint:

    Az elozoleg megsutott csibe, kacsa, vagy liba stb. combokat, vagy
    mellet, kivesszuk a tepsibol, a zsir tetejet leontjuk . Kb. 5 evokanal-
    nyi zsirt hagyunk a tepsibe,melybe a lent leirt recept szerint elke-
    szitett tolteleket tesszuk, majd megsutjuk.

    4 fore:
    4 db zsemle
    5 db egesz tojas
    5-6 gerezd fokhagyma (osszevagva)
    1 cs.petrezselyemzold (osszeaptirva)
    1/4 mokkas kanal bors
    so ( tetszes szerint)

    Eelkeszites:

    A zsemleket (vizes zsemlebol jo!!!) vizben beaztatjuk, kinyomkod-
    juk es keverotalba tesszuk. A tojasok sargajat, a tobbi tartozekok-
    kal egyutt osszekeverjuk ( VIGYAZAT: a sozasnal szamitsunk
    arra, hogy a tepsibe maradt zaft sos!!!!), majd a vegen a tojasfe-
    herjeket habba verjuk es finoman a toltelekhez keverjuk.
    Ha nem toltene ki teljesen a tepsit ,az sem baj kb. ujjnyi vastagra
    szetnyomkodjuk.A tetejet zsirral meglocsoljuk, hogy ne szarad-
    jon ki. Majd sutjuk.

    Ehhez , - termesztesen a hus melle - rizs es dinsztelt piroskaposzta illik.

    Jo fozocskezest kivanok!


    Udvozlettel:
    Irene

    2007.12.05. 18:58
  • Sziasztok! Idén szeretném a családomat valami újjal meglepni. Ha valakinak van valami jó kis menü ötlete, akkor azt megköszönném!

    2007.11.26. 19:16
  • Nem vagyok nagy konyhatündér, de idén karácsonykor szeretnék egy egyszerü,de mégis ünnepi vacsorát készíteni. Ha valaki tud kérem írjon nekem receptet. nem vagyok vegetáriánus, szeretem a pulykát, illetve a csirkét. Bármi ötletet szívesen elfogadok...

    Köszönöm
    Dóra

    2006.12.14. 10:25
  • Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Aszpikban zöldséges csirke vagy tyúk;
    Felteszem a tyúkot mint húsleves kicsit több zöldséggel. Mikor megfött leszûröm- amibõl az aszpikot készítem a lébõl 10 decit /1-1,5 litr/ zöldséggel hússal újra felteszem fõni / elõször lemosom / kb egy órát még fõzöm majd õzgerinc formába leszûröm, sok vágott zöldséggel -tépett hússal- esetleg fõtt tojással díszítem . Amennyiben félõ hogy nem kocsonyásodik be ,teszek egy kis zselatint is bele / egy kk zselatinnál nem többet/
    Mikor megdermedt pecsenyés tálra borítom felszeletelem különbözõ salátákkal tálalom.
    Lehet kompótostálkába is "fagyasztani" majd kis tányérra borítva díszíteni friss gyümölcsel.

    Frencsi

    2006.12.12. 19:41
  • Nekem a kedvencem a halpaprikás túróscsuszával, amely ünnepi fogásnak is remek! Én Frank Sándor receptje alapján szoktam készíteni.

    A Makói halpaprikás gombával és túrós csuszával egy igazi dél-alföldi étel. A nevét a Makói csípõs kolbászról kapta, ami egyik fõ kelléke a halpaprikásnak. Elsõ lépésként a filézett és befûszerezett ponty szeleteket paprikás lisztben megforgatjuk, és bõ olajban megfuttatjuk. Készítünk egy igazi, jó magyaros alapot, melyhez a paradicsomot, a zöldpaprikát, a vöröshagymát összedaraboljuk, majd olajon lepároljuk. A kolbászt is összedaraboljuk és a zöldségekhez adva szintén, megpároljuk. A pörkölt alapunkba lestyánt darabolunk, amely pikáns ízt kölcsönöz az ételünknek. Teszünk bele egy kis ételízesítõt, sót, borsot, csípõs paprikát. A sûrítéshez burgonyalisztet használunk, utána õrölt paprikával megszórjuk. Folyamatos keverést követõen fõzõtejszínnel felengedjük, és hozzáadjuk az átfuttatott halszeleteket. Összeforraljuk és túrós csuszával tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    2006.12.11. 10:39
  • Szia! Nálunk családi kedvenc a sajtos rétes! Íme a recept!

    Hozzávalók:

    1 csomag rétestészta, (a Besamalhez 50gr liszt, 50 gr vaj, 500 ml tej), 6db tojás, 400 gr juhtúró, 250 gr (trapista, ementáli,füstölt, parmezán ) többféle sajt, 100 gr vaj, só, piros paprika a szóráshoz.

    Elkészítés:

    A vajból a liszttel, a tejjel sûrû besamelt fõzünk, a tûzrõl levéve összekeverjük az áttört juhtúróval és a lereszelt sajtokkal. Ha a besamel langyosra hult, egyenként belekeverjük a tojások sárgáját, sózzuk, majd óvatosan, nehogy összetörjön, hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét. Asztalkendõre teritjük a réteslapot, olvasztott vajjal meglocsoljuk, a kihult krémet csíkokban ráterítjük, majd felgöngyöljük, és alaposan kivajazott sütõlemezre fektetjük. Forró sütõben pirosra sütjük. Forrón tálaljuk, pirospaprikával meghinjük a tetejét.

    2006.12.11. 10:35
  • Írjátok le ide, hogy Ti mit szoktatok az év végi ünnepekkor fõzni-sütni!

    Hagyomásnyos ételek, sütik receptjeit várom.

    2006.11.23. 10:02
  • további hozzászólások
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!