rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Szicíliai spagetti (Spaghetti sicilia)

  • Share on Tumblr

    5 dkg szardellafilé, 2 átpréselt fokhagymagerezd, csipetnyi bors, 3 ek olaj, fél kiló spagetti, 2 ek zsemlemorzsa, 3 ek finomra vágott petrezselyemzöld, reszelt parmezánsajt.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A szardellafilét lecsepegtetem és összevágom. A fokhagymát az olajon megpárolom, hozzáadom a szardellát és állandóan kevergetve kb. 2 percig pirítom. Belekeverem a zsemlemorzsát, borsozom és újra felmelegítem.

    3 liter vizet felforralok, sózom és beleteszek 2 ek olajat. Mikor forr, beleteszem a tésztát és lassú tûzön, idõnként kevergetve 8-10 perc alatt "fogkeményre" fõzöm. Leszûröm és elõmelegített tálba teszem.

    Az asztalra teszem a kifõtt tésztát, a sugo-t ráöntöm és megszórom sok petrezselyemzölddel. Reszelt sajtot teszek mellé.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Diós kókuszos szelet fagyasztott joghurttal

    Melegítsük elõ a sütõt 180C°-ra. Egy keverõtálban keverõgéppel keverjük össze a vajat és a cukrot, majd addig verjük, míg egynemû, krémes nem lesz. Ezután adjuk csak hozzá a mézet és a tojásokat, majd ismét alaposan keverjük el.

  • Lecsós pulykamell tarhonyával

    Hozzávalók: 1 kg (kicsontozott) pulykamell, 50 dkg tarhonya, 1,2 kg zöldpaprika, 1 csipõs paprika, 70 dkg paradicsom, 2 fej vöröshagyma, 2 tyúkhúsleveskocka, 1-1 evõkanál ketchup és csípõs gulyáskrém, 1 kávéskanál ételízesítõ, 1 dl víz, 2-3 dl olaj.

  • Ananászos csirkemell

    Hozzávalók:1 közepes nagyságú csirkemell, ¥ kg-os ananász konzerv, 2 dkg vaj, só, gyömbérpor.

  • Baconos gombás kalács

    Hozzávalók: 40 dkg finomliszt, 10 g élesztõpor vagy 2,5 dkg friss élesztõ, 1 teáskanál só, 1 evõkanál cukor, 3 - 3,5 dl tej (a liszt minõségétõl függõen), 1 tojás sárgája, olaj, bacon, gomba, olajbogyó, egy kevés sajt, 1 tojás.

  • Töltött paradicsom

    Hozzávalók:

    8 db kisebb paradicsom, 10 dkg rokfort sajt, fél fej kisebb vöröshagyma, 1 kis csokor, petrezselyemzöld, 5 dkg vaj, 2 evõkanál tejföl, só, bors

  • Gyömbéres zöldséges rizs

    Hozzávalók 4 adaghoz: 25 dkg fõtt rizs (tetszés szerint normál v. gyors rizs), 1 db (kb. 20 dkg) szójababcsíra konzerv, 1 db (kb. 20 dkg) bébikukorica konzerv, 1 db sárgarépa, 5 dkg gyömbér gyökér, 5 gerezd fokhagyma, 2 db Petrezselymes tyúkhúsleves kocka, 2 ek olaj.

  • Tofu golyócskák

    Hozzávalók: 30 dkg tofu, 17 g búzacsíra vagy durvára õrölt napraforgómag, 17 g teljesõrlésû búzaliszt, 10 g reszelt hagyma, 1 gerezd áttört fokhagyma, 3 g fûszerkeverék, 2 g fehérbors, 5 g tengeri só.

  • Csirkemáj naranccsal

    Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj, 1 közepes nagyságú narancs, 5 dkg vaj, 1 mokkáskanál majoránna és borsmenta, ízlés szerint só és törött fekete bors.

  • Kínai rákgolyók

    Hozzávalók: 10 dkg nyers garnéla rák (megpucolva), 10 dkg darált hús (sertés), 1 tojás (szétválasztva), 1 fokhagyma, aprítva, 1 tk aprított koriander, 1 ek reszelt gyömbér, 3 csepp szezámolaj, olaj, só, bors. Tálaláshoz: koriander, snidling.

  • Rántott pulykamell

    Hozzávalók: 4-6 szelet filézett pulykamell, fél csésze liszt, 1 tojás, fél csésze zsemlemorzsa, só, a sütéshez olaj.

  • Sajtos hagymaleves

    Tisztítsunk meg és karikázzunk fel két nagy vöröshagymát, és egy kis margarinon pirítsuk meg. Ha kész, keverjük el két evõkanál liszttel, majd öntsük fel egy liter húslevessel.

  • Kapros túrós csusza

    Hozzávalók: 300 g csuszatészta, 50 g bacon szalonna, 250 g túró, 2 dl tejfel, ½ csomag friss kapor;

  • Tepsis karaj

    Hozzávalók:

    - 1 kg burgonya
    - 4 fej vöröshagyma
    - 8-10 szelet csontos karaj
    - 2 pohár tejföl
    - 1 pohár víz
    - 10 dkg füstölt szalonna

  • Villányi mandulatorta (liszt nélküli torta)

    Hozzávalók: 8 tojás, 20 dkg vékony csíkokra vágott mandula, 50+5 dkg porcukor, 2 cs vaniliás cukor, 1 tk liszt, 30 dkg margarin, 3 ek erõs kávé, 4 db 30 x 30 cm-es sütõpapír, melyre fedõvel, vagy tényérral 25 cm-es átmérõjû köröket rajzolunk, a köröket bevajazzuk, de nem vágjuk ki.

  • Sajtos zöldspagetti

    Hozzávalók: fél kiló zöldspagetti, 5 dkg reszelt pecorino, 5 dkg reszelt parmezán, 5 dkg reszelt provolone, 5 dkg vékony szeletekre vágott mozzarella, 2 ek olivaolaj, só, 8-10 dkg vaj.

  • Ráckrumpli

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 10 dkg kolozsvári szalonna, 5 - 6 paradicsom, ugyanannyi zöldpaprika, 1 dl tejföl, só.

  • Házi sült kolbász

    Hozzávalók:

    körülbelül 60 cm kolbászbél, 30 dkg sertéshús, 8 dkg só, 4 dkg pirospaprika, 2 dkg törött bors, 3 dkg zsír, 10 dkg füstölt szalonna, 1 gerezd fokhagyma

  • Egész liba sütve

    Hozzávalók: 1 db pecsenye liba, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, kevés pirospaprika, l pohár víz, só.

  • Mexikói sertésflekken

    Hozzávalók: 3 szál újhagyma, 1 doboz konzervbab, 4 szelet tarja, sültekhez fûszerkeverék, 3 ek. olaj, 1 tasak chili con carne alap;

  • Gyömbéres csülök

    Hozzávalók: 1 kicsontozott sertéscsülök, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3-4 ek. étolaj, 1 dl tejföl, 2 ek liszt, 1 csokor petrezselyemzöld, 1/2 citrom leve, só, bors, 1 mokkáskanál õrölt gyömbér.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...