Hozzávalók 4 személyre: 70 dkg sertéslapocka; 5 dkg zsír; 2 gerezd fokhagyma, megtisztítva; 1 nagyobb fej hagyma, megtisztítva; 1 evõkanál pirospaprika; 1 kiskanál õrölt köménymag; 2 zöldpaprika; erõs paprika ízlés szerint; 1 paradicsom; 80 dkg savanyú káposzta; 4 dl tejföl; 5 dkg finomliszt.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A húst 2x2 centis kockákra vágjuk. A zsírban a felaprított fokhagymát és hagymát megfuttatjuk. A pirospaprikát rászórjuk, egy kevés vízzel felöntjük és zsírjára pirítjuk. Beletesszük a húst, és fehéredésig sütjük. Megsózzuk, a köménymagot, az apróra vágott zöldpaprikát, erõs paprikát és paradicsomot hozzáadjuk. Kis lángon félpuhára pároljuk (kb. 30 perc). Közben a káposzta levét kinyomkodjuk, és szálait rövidebbre vágjuk. A káposztát a félkész pörköltbe keverjük, és annyi vizet öntünk rá, hogy majdnem ellepje. Tovább fõzzük, és amikor a hús meg a káposzta megpuhul, tejfölös habarással behabarjuk, és még egyszer felforraljuk. Tálalásnál finomra vágott kaporral is megszórhatjuk.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!