rss
  • Vese Fortuna módra

  • Share on Tumblr

    A megtisztított veséket kis kockákra vágjuk és vajban reszelt vöröshagymával, sóval, borssal pár percig sütjük. Tûzforrón ráöntünk 5 cl erõs konyakot és meggyújtjuk, majd leöntjük egy dl pezsgõvel.

    Közben kockára vágott gombát finomra vágott petrezselyemmel, sóval borssal megpirítunk, majd a veséhez adjuk és együtt átpároljuk. Vékonyra szeletelt pirított fonott kalácsra tálaljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Hortobágyi palacsinta

    Hozzávalók: 4 db tojás, 4 dl tej, 2 dl szódavíz, 35 dkg liszt, 2 dkg só, 1,5 dl olaj, 4 adag paprikás csirke, 2 dl tejföl, 1 dl tejszín.

  • Almakrém leves

    Egyszerû, finom, egészséges!

    Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk. A gyümölcsöt szeletekre vágjuk és cukorral 7 dl vízben megfõzzük. A lisztbõl és a vajból világos rántást készítünk.

    Ezt felengedve tejjel elkeverjük, lével együtt hozzáadjuk a megfõtt almát, megsózzuk, reszelt citromhéjjal ízesítjük és 10 percig továbbfõzzük. Ezután az egészet szitán áttörjük, tejszínnel elkevert tojás sárgájával simára keverjük. Citromlével ízesítve tálaljuk.

  • Rántott tojás

    Húsmentes: 10 keménytojás, liszt, tojás, zsemlemorzsa, só, olaj.

  • Ananásszal borított pulykamell

    Ananásszal borított pulykamellA megtisztított pulykahúst felszeleteljük. Enyhén megsózzuk, lisztbe forgatjuk. Az ananász levét leöntjük. A sajtot lereszeljük. A serpenyőben felforrósított olajon a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen szép pirosra megsütjük. Egy tűzálló tálban egymás mellé rakjuk. A maradék olajat aláöntjük. A hússzeletekre terítjük a gépsonkát, majd betakarjuk az ananászkarikákkal. Rászórjuk a reszelt sajtot, megöntözzük a tejszínnel. Alufóliával lefedve 180 fokon kb. 35 percig sütjük, majd az alufóliát levéve a tetejét megpirítjuk.

  • Sonkás kocka

    Hozzávalók: 50 dkg száraztészta (bármilyen lapos formájú), 20 dkg apróra vagdalt fõtt, füstölt hús (sonka, tarja, csülök), 3 db tojás, 1 dl tejföl vagy tejszin, 1 kk só, késhegynyi õrölt bors, 1 ek zsiradék;

  • Kugler torta

    Hozzávalók:14 deka cukor, 18 deka vaj, 10 tojás, 16 deka csokoládé, 21 deka mandula, 1 kanál zsemlyemorzsa, 3 kanál porcukor, 3 deci tej, fél rúd vanília, narancshéj.

  • Omlett tekercs

    Hozzávalók: 6db tojás, 8 szelet gépsonka, 10dkg füstölt vagy trapista sajt, 1dl tejföl, petrezselyem, liszt, margarin, só, bors.

  • Rakott zöldbab sajttal

    Hozzávalók: 80 dkg zöldbab, 2 pár debreceni, 4 tojás, 2 dl tejföl, 15 dkg sajt, 5 dkg vaj, só, ételízesítõ.

  • Zöldbabfõzelék

    A zöldbabot megtisztítva, hosszában két-három felé vágjuk s puhára fõzzük. Ha forró vízbe tesszük bele, sokkal hamarabb megpuhul s csak akkor sózzuk meg, mikor már egy ideig forrt. Ha van pecsenyezsírunk, abból veszünk egy jó kanállal s két kanál liszttel világos barna rántást készítünk, melybe finomra vágott vereshagymát, petrezselyem zöldjét s egy kevés szintén finomra vágott fokhagymát teszünk.

  • Marokkói Zöldségleves

    Hozzávalók:(4 fõre) 1 tbs olive olaj vagy napraforgó olaj, 1 tbs vaj, 1 fej (nagyobb) vörös hagyma, 1 1/2 cup sárgarépa, 1 1/2 zellergyökér, 1 cup tök, Kakukkfü, tyúkhús leves vagy zöldség leves alaplé, 1/2 citrom lé, só, frissen õrölt fekete bors, paprika es petrezselyemzöld a díszitésre.

  • 33 Leves - lépésrõl lépésre

    Nem mindennapi szakácskönyvet tart kezében a sütés-fõzést, no és a hasát kedvelõ olvasó. Munka közben lestük meg mesterszakácsunkat, hogy Ön lépésrõl lépésre, vele együtt haladva készíthesse el a finomabbnál finomabb fogásokat.

  • Képviselõfánk

    Hozzávalók

    A krémhez:

    - 1 csomag vanília puding
    - 1 evõkanál margarin
    - 10 dkg cukor
    - 1 csomag vaníliás cukor

    A tetejére:

    - 3 dl tejszín
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 1 teáskanál cukor
    - 1 csomag habfixáló

    A kenéshez:

    - 1 db tojás

    A tésztához:

    - 1,5 dl víz
    - 20 dkg margarin
    - 15 dkg liszt
    - 6 db tojás
    - 1 csipet só

  • Hortobágyi tarhonya

    Hozzávalók: fél kg krumpli, 20 dkg tarhonya, egy nagyobb hagyma, 20 dkg füstölt szalonna, piros paprika, só.

  • Húsvéti bárányborda alufóliában

    Hozzávalók: 8 szelet bárányborda, 4 fej vöröshagyma vagy 2 csomag újhagyma, 40 dkg sonka, 40 dkg füstölt szalonna, 80 dkg burgonya, só, törött bors, õrölt rozmaring, mustár, torma;

  • Csirke gyorsan egyszerûen

    Hozzávalok: 1kg csirkemellfile, 1 tasak francia hagymalevespor, min. 5dl tejszin.

  • Papucstészta

    Hozzávalók: 20 dkg fõtt burgonya, 20 dkg margarin vagy vaj, 30 dkg liszt, só, kemény lekvár, vaníliás cukor.

  • Ropogós rántott hús

    Hozzávalók:

    - 4 szelet 1 cm vastag csirkemell/sertéskaraj
    - 2 tojás
    - 1 bögre liszt
    - só
    - õrölt bors
    - kukoricapehely
    - aprított petrezselyem

  • Káposztás-kolbászos nokedli

    Hozzávalók 4 személyre: 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só, 1 db vöröshagyma, 30 dkg füstölt kolbász, ízlés szerint õrölt bors, 30 dkg savanyú káposzta, 1 dl fehérbor, 2 db tojás, 60 dkg finom liszt.

  • Hájas tészta

    Hozzávalók: 500 g liszt, 500 g háj, 1 ek. cukor, 2 tojássárgája, ecet, só, (esetleg kevés, savó, vagy tejföl), lekvár.

  • Brokkolis rántotta

    Kevés olajon apróra vágott fokhagymát picit megpirítunk, a megpárolt brokkolit rárakjuk, megforgatjuk rajta, majd ráöntjük az egyénileg ízesített felvert tojásokat.