2024.05.07. - Gizella

Póréhagymás burgonyakrémleves

Póréhagymás burgonyakrémleves
Póréhagymás burgonyakrémlevesA zellert, vöröshagymát, póréhagymát, bacont szeleteljük fel. A krumplit tisztítsuk meg, és vágjuk kisebb kockára. Olvasszuk meg a vajat egy lábasban. Öntsük rá a vöröshagymát, nyomjuk rá a fokhagymát. Vigyázzunk, ne égjen oda a fokhagyma. Néhány keverés után adjuk hozzá a bacont, póréhagymát és zellert. Pár perc után dobjunk bele egy leveskockát és öntsünk rá 6 dl forró vizet. Ezt követheti a 4 dl tej. Mikor felforrt fűszerezzük sóval, borssal és őrölt fűszerköménnyel. Tegyük bele a krumplit és főzzük, míg megpuhul.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Robotgéppel turmixszoljuk le az egészet. Krémesítsük egy evőkanál tejföllel. Ha túl sűrűnek találjuk, adhatunk még hozzá ízlés szerint vizet. Tálalás előtt reszeljünk a közepére egy pici sajtot, tépkedjünk rá snidlinget, ez még jobban megbolondítja.

Hozzávalók:

- 3 szál friss zeller szára
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 szép szál póréhagyma
- 5-6 szelet bacon
- 0,5 kg krumpli
- 1 ek vaj
- 6 dl alaplé (6 dl víz + 1 db húsleveskocka)
- 4 dl tej
- 1 ek tejföl
- só, bors
- 0,5 tk őrölt fűszerkömény
- tálaláshoz némi reszelt sajt és friss snidling

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!