rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Töltött tojások

  • Share on Tumblr

    Töltött tojásokNagyságtól függően három - négy medvehagyma-levelet finomra vágunk, a petrezselymet felaprítjuk. A tojásokat tíz perc alatt keményre főzzük. Közben megtisztítjuk a sárgarépát, majd lereszeljük őket. A retket tisztítást követően hajszálvékony szeletekre vágjuk. A főtt tojásokat gyorsan hideg vízbe helyezzük, langyos állapotukba megszabadítjuk mindegyiket a héjától, majd félbevágjuk őket. A tojások keményre főtt sárgáját egy közepes keverőtálba rakosgatjuk, a félbevágott fehérjéket pedig egy másik lapos tálra.

    A tojássárgájához adjuk a joghurtot, a mustárt, a majonézt, az aprított zöldfűszereket, sózzuk, enyhén borsozzuk. Villával alaposan kikeverjük, ha túlságosan száraz lenne, a joghurt mennyisége növelhető, kóstolás után tovább ízesíthető.

    A sárgarépa nagyobb és a retek kisebb részét nagy tálra rakosgatjuk, erre ültetjük a még töltésre váró fél tojásfehérjéket. A zöldfűszeres keveréket nyomózsákba kanalazzuk, minden tojásfehérjébe töltünkk belőle. A maradék medvehagymával, retekkel és sárgarépával csinosítjuk.

    Tálalás előtt 10-15 percre betesszük a hűtőbe.

    Hozzávalók:

    - 8 közepes méretű tojás
    - 2 csokor zsenge vajretek
    - 1/2 csokor zsenge sárgarépa
    - 12-14 zsenge medvehagyma-levél
    - 2 dl natúr joghurt
    - 1 evőkanál majonéz
    - 2 teáskanál jó minőségű mustár
    - 1 kis csokor petrezselyemzöld
    - kb. 1 mokkáskanál só
    - ízlés szerint kevés frissen őrölt bors





    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • TopLista Gasztronómia 2011 magazin

    A magyar sajtópiac legátfogóbb gasztronómiai kiadványa immár második alkalommal gyûjti össze és rangsorolja például a legjobb éttermeket, koktélbárokat, egzotikus kifõzdéket, reggelizõhelyeket, cukrászatokat, éttermi ételeket.

    A magazin egyfajta évkönyv, amely számos érdekes cikkel és közel harminc toplistával, 144 oldalon térképezi fel a pezsgõ hazai gasztronómiai életet. A United Publishers kiadó által jegyzett magazin a TopLista periodika sorozat ötödik része, mely a gasztronómia iránt érdeklõdõk, a profik és lelkes amatõrök kötelezõ „kézikönyve”.

  • Aranyleves

    Hozzávalók: 1 tyúk, 4 l víz, 1 hagyma, 3 szál sárgarépa, 2 szál fehérrépa, 1-1aralábé, zellergumó, 1 csomó petrezselyem, kis darab gyömbér, szemes bors, só.

  • Dinsztelt káposzta

    A káposztát (vöröse vagy fehéret, mindegy), a lehetõ legvékonyabbra felszeletelem, vagy káposztareszelõn legyalulom.

  • Angol teasütemény

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 dkg vaj, 14 dkg cukor, 2 egész tojás, kevés vaníliás cukor.

  • Kukoricagombóc

    Hozzávalók: 30 dkg kukoricadara, 1 db tojássárgája, 1 evõkanál vaj vagy margarin, 1 pohár tejföl, 10 dkg trappista sajt, 1 teáskanál só, csipetnyi õrölt bors, vegeta.

  • Marhapörkölt

    Hozzávalók: 60 dkg marhaszínhús, 2 evõkanál olaj vagy 4 dkg zsír, 2 nagy fej vöröshagyma, 1 késhegynyi fokhagymakrém, 1 evõkanál pirospaprika, 1 zöldpaprika, só.

  • Túrós galuska

    Hozzávalók: 50 dkg túró, 50 dkg liszt, 3 db tojás, 2,5 dl tejföl, 20 dkg füstölt szalonna, 2 dkg só.

  • Csirkés rakott tészta

    Hozzávalók:

    - 20 dkg fõtt tészta
    - 10 dkg csirkemell apróra vágva
    - 1 hagyma
    - 1 doboz kukorica
    - 1 doboz borsó
    - bazsalikom
    - oregánó
    - só
    - bors
    - tejszín
    - sajt

  • Pacalpaprikás zöldborsóval

    Hozzávalók: 1 kg konyhakész pacal, 1 nagy fej hagyma, 1 cseresznyepaprika, 1 kk pirospaprika, 10 dkg zsír, 1 kk paradicsompüré, só, 50 dkg konzerv borsó.

  • Grillezett steak

    Hozzávalók 4 személyre: 800 g bélszín, mustár, só bors, olaj, a grillen sült zöldségekhez: padlizsán, cukkíni, vargánya vagy champignon gomba, kaliforniai paprika, egyéb zöldségek ízlés szerint.

  • Flambírozott vegyes gyümölcsnyárs

    Hozzávalók: 2 alma negyedelve, 3 banán nagy darabokra vágva, 6 körszelet ananász nagy darabokra vágva, rum, vagy konyak, citromlé, fahéj, porcukor.

  • Tésztaleves

    Hozzávalók:

    10 dkg vékony tészta, 10 dkg (1 kis fej) vöröshagyma, 5 dkg káposzta, 5 dkg garnéla, 3 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál halszósz, 2 evõkanál szójaszósz,
    1 kisujjnyi dundi gyömbér, 1 kávéskanál thai citromfû, chili

  • Rakott csirkemell ananászosan

    Rakott csirkemell ananászosanEgy tűzálló tálat kikenünk olajjal vagy vajjal. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és egyenletesen eloszlatjuk a tálban. A húst egyenletes kis kockákra összevágjuk. Az ananászt leszűrjük, és ha esetleg túl nagyok, azt is feldaraboljuk. A szalonnára teszünk egy réteg husit, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Erre ananászt teszünk, maj d megint hús, só, bors és ismét ananász. A tetejére annyi reszelt sajtot teszünk, hogy teljesen befedje. Fóliával letakarva, megsütjük. A végén fólia nélkül kicsit hagyjuk még sülni, hogy a sajt szépen megpiruljon.

  • Tepsis csigatészta

    Hozzávalók: 25 dkg csigatészta (vagy egyéb fajta, úgynevezett körettészta), 10 dkg gomba, 10 dkg párizsi, 10 dkg füstölt szalonna, 2 dl tejföl, 2 tojás, 1 fej vöröshagyma, 1 evokanál paradicsompüré, 1 evokanál vegeta, 2 gerezd fokhagyma, só ízlés szerint;

  • Túrós pofézni

    Hozzávalók: fél kg tehéntúró, fél csokor kapor, 3 evõkanál zsemlemorzsa, 2 evõkanál liszt, 2 db tojás, 1 teáskanál só, sütéshez: olaj, vegeta.

  • Gyors csokis kocka

    Gyors csokis kockaA cukrot a vajat és a vaníliaaromát krémes állagúra keverjük.Fokozatosan hozzáadjuk a tojásokat és felverjük. A sütőport,a kakaóport és a lisztet összeszitáljuk és a tojásos masszához adjuk, a tejet is hozzáöntjük. Kivajazott lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe öntjük a kész masszát. 190 fokon 55 percig sütjük. Ha kisült a tepsiben hagyjuk kihűlni. A sütemény tölthető csoki krémmel vagy valamilyen gyümölcsízzel is. De magában is fogyasztható, a tetejét bevonhatjuk csokival, de porcukorral megszórva is finom.

  • Ropogós fûszerlevelek

    Hozzávalók: 1 csokor friss zsályalevél, 1 csokor friss bazsalikom, 1 csokor petrezselyem zöldje, 2 ág zsenge rozmaring, 3 db tojás, 10 dkg liszt, só, 1 teáskanálnyi zöldséges ételízesítõ, szódavíz, olaj a sütéshez.

  • Madeiramártás

    Egy fej hagymát, öt darab mandulát és két-három gombafejet apróra vágunk, olajon vagy vajon megpirítjuk, leöntjük egy pohár madeiroborral, negyedóráig lassú tûzön fõzzük, végül megsózzuk, megborsozzuk.

  • Ananászos tõkehalfilé

    Hozzávalók: 4 db tengeri halfilé, 1 citrom, fél zellergumó, 1/2 póréhagyma, 1 doboz ananászkonzerv, 1 db tejszín, 1 dl fehérbor, 10 dkg vaj, 2 evõkanál liszt, só.

  • Illatos csirkeragu

    Hozzávalók: 60 dkg csirkemell, fél kg gesztenye, 6-7 evõkanál szójaszósz, 1 evõkanál konyak, 1 fej lilahagyma, 1 kis gyömbér, 1 evõkanál cukor, 3-4 evõkanál olívaolaj;