rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Mediterrán tészta

  • Share on Tumblr

    Mediterrán tésztaA tésztát feltesszük főni. Közben a fokhagymát és petrezselymet felaprítjuk, a paradicsomot nyolcadoljuk, a gombát és a jégsalátát felszeleteljük, az újhagymát és a chilit karikára vágjuk. Olívaolajon a hagymát megdinszteljük, rádobjuk a paradicsomot, a gombát és az olívabogyókat, fűszerezzük, rálocsoljuk a vörösbort. A leszűrt tésztát hozzákeverjük, locsolunk rá ketchupot és chiliszószt, rászórjuk a salátát, az újhagyma zöldjét és a petrezselymet. Tálaláskor morzsolunk rá sajtot, s teszünk rá petrezselyemlevelet.

    Hozzávalók:

    - 25 dkg tészta
    - 6 gerezd fokhagyma
    - 3 db chilipaprika
    - 3 db paradicsom
    - 1 nagy csiperke gomba
    - 1 szál újhagyma zöldjével
    - 2 levél jégsaláta
    - 1/2 csokor petrezselyem
    - 15 db chilivel töltött zöld olívabogyó
    - olívaolaj
    - só
    - őrölt feketebors
    - őrölt csípős pirospaprika
    - oregánó
    - bazsalikom
    - ketchup
    - chiliszósz
    - 1 dl vörösbor
    - 5 dkg rokfort sajt




    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Csokoládévarázs ital

    Hozzávalók: 2 kávéskanál Douwe Egberts Omnia instantból készült kávé
    (1,5 dl) 1 szelet csokoládé, 1 evõkanál kakaólikõr, fahéjpor, kevés vaniliáscukor barnacukor ízlés szerint, tejszínhab.

  • Fogoly kelkáposztában

    Egy szép fej kelkáposztát gyenge sós vízben puhára fõzünk. Szitára tesszük, levét jól lecsurgatjuk.

  • Pulykamell sárgadinnyével

    Hozzávalók:

    50 dkg pulykamellfilé
    50 dkg sárgadinnye
    1 piros kaliforniai paprika
    1 citrom
    1 dl olaj

    bors

  • Padlizsánsaláta télire

    Két-két kiló padlizsánt, sárga és piros színû zöldpaprikát veszünk hozzá, megmossuk, és tepsiben egymás mellé fektetve megsütjük. A paprikák külsõ, megbarnult hártyáját lehúzzuk, kicsumázzuk, és a meghámozott padlizsánnal együtt megdaráljuk.

  • Kagylós spagetti

    Hozzávalók: 1 üveg kagyló, 1 ek zöldbors (konzerv), 1 pohár tejföl, 2 ek liszt, 2 deci tej, 5 dkg vaj, fél csokor vágott petrezselyemzöld, 1 csomag spagetti, só, bors.

  • Tavaszi borsóleves

    Hozzávalók:

    - 50 dkg zöldborsó
    - 2 db sárgarépa
    - 2 db fehérrépa
    - zeller
    - petrezselyem
    - zöldpaprika
    - paradicsom
    - 1 db vöröshagyma
    - 2-3 gerezd fokhagyma
    - 3-4 húsleveskocka
    - 2 evõkanál olaj
    - ízlés szerint cukor
    - 50 dkg felsõ csirkecomb
    - pici pirospaprika
    - só
    - bors
    - 2 db tojás
    - liszt ízlés szerint
    - só

  • Vagdalt tyúkmell

    Hozzávalók: 60-70 dkg tyúkmell, 5 dkg füstölt szalonna, 2 zöldpaprika, 1 tojás, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma, 1 teáskanál mustár, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só és törött bors, 2-3 evõkanál zsemlemorzsa, olaj a sütéshez.

  • Céklaleves

    CéklalevesA hagymát megpucoljuk, majd lereszeljük, a céklát és az uborkát i megtisztítjuk, megpucoljuk, majd vékony csíkokra vágjuk. A céklalevet, a tejfölt és a joghurtot jól összekeverjük, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Összevegyítjük a felszelt zöldségekkel és jól behűtjük. Tálaláskor a tetejére fektetjük a vékony tojáskarikákat és megszórjuk pici vágott petrezselyemmel. Hozzávalók: Fél kg ecetes céklasaláta, 2 dl tejföl, 2 dl joghurt, 2 dl céklalé, 3 szem savanyú (vagy kovászos uborka), 1 fej hagyma, 2 kemény tojás, só, bors.

  • Körözött metélõhagymával

    Hozzávalók: 40 dkg túró, 20 dkg vaj, 1 dkg só, 1 csomó metélõhagyma, egy csipet õrölt kömény.

  • Lengyel fejes saláta

    Leveleire szedünk, megmosunk, megszárítunk, és kisebb darabokra tépünk egy nagy fej salátát. Összekeverjük egy doboznyi levétõl lecsurgatott konzerv kukoricával, és jégbehûtjük.

  • Banános kocka

    A piskótához:

    - 5 db tojás
    - 4 ek kristálycukor
    - 5 ek liszt
    - 2 ek kakaópor
    - 1 cs sütőpor
    - 1 dl napraforgó olaj

    A krémhez:

    - 1/2 l habtejszín
    - 2 ek porcukor
    - 2 cs habfixáló
    - 4 db banán
    - 1 tábla csokoládé

  • Vadgesztenye

    Hozzávalók: 50 dkg darált háztartási keksz, 20 dkg margarin, 2 ek. rum, 1 cs. gesztenyemassza, 15 dkg porcukor, tej.

  • Áfonyakrémleves

    Hozzávalók: 50 dkg áfonya, 2 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 1 evõkanál liszt, 1 szegfûszeg, só és cukor, ízlés szerint.

  • Almachutney, sültekhez

    Hozzávalók: 2 alma ,fél vöröshagyma ,fél marék mazsola ,kis mokkáskanál õrölt gyömbér ,csipet chilipor ,2 dl almaecet ,1 csipet só,1 evõkanál barna cukor

  • Zöldséges omlett recept

    Hozzávalók:
    25 dkg hüvelyes zöldborsó, 1 nagyobb karalábé fele, 10 dkg spárga, 4 db apró, kemény paradicsom, 1 csokor zöldhagyma, 4 tojás, 3 evõkanál olaj, 3 evõkanál finomliszt, másfél dl tej, 1 késhegynyi törött fekete bors, 1 teáskanál só;

  • Fokhagymás vesés szelet

    Hozzávalók: 2 db sertésvese, 2 db zsemle, 2 db egész tojás, 1 nagy fõtt burgonya, 5 dkg füstölt szalonna, 1 csokor petrezselyemzöld, 3 gerezd fokhagyma, kevés tej a zsemlék áztatásához, só és törött bors ízlés szerint, zsemlemorzsa a bundázáshoz;

  • Amerikai palacsinta

    Hozzávalók: 1.25 pohár liszt, 2 e.k. cukor, 2 t.k. sütõpor, 0.5 t.k. só, 2 e.k. olaj, 1.25 pohár víz.

  • Sajtos töltött krumpli

    8 közepes nagyságú krumplit héjában sós vízben megfõzünk, meghámozzuk és a belsejüket kikaparjuk, áttörjük. 1 dl tejbõl, 1 dkg lisztbõl és 1 dkg vajból besamelt fõzünk, ha langyosra hûlt elkeverjük 1 tojás sárgájával, az áttört burgonyával, 10 dkg reszelt sajttal, sóval, csipetnyi szerecsendióval fûszerezzük.

  • Cékla (torony) torta

    Hozzávalók a tésztához: 25 dkg liszt, 12,5 dkg vaj, csipetnyi só, 1 dl víz. A tetejére 50 dkg cékla 1 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál olívaolaj, 40 dkg ricotta sajt, 3 tojás, 15 dkg sonka õrölt bors, só.

  • Almás pite

    Almás piteA lisztet keverjük össze a sütőporral, és egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a hideg vajat. Ezután kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot. Végül adjuk hozzá az egész tojást, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. (Amennyiben szükséges egy pici hideg vizet adhatunk hozzá, hogy a tészta könnyen nyújtható legyen, de ez a liszttől függ.) Ezután csippentsük le az 1/3-át, majd tegyük be a hűtőbe. A maradék tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki, majd béleljük ki vele a piteformát.