rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Mediterrán tészta

  • Share on Tumblr

    Mediterrán tésztaA tésztát feltesszük főni. Közben a fokhagymát és petrezselymet felaprítjuk, a paradicsomot nyolcadoljuk, a gombát és a jégsalátát felszeleteljük, az újhagymát és a chilit karikára vágjuk. Olívaolajon a hagymát megdinszteljük, rádobjuk a paradicsomot, a gombát és az olívabogyókat, fűszerezzük, rálocsoljuk a vörösbort. A leszűrt tésztát hozzákeverjük, locsolunk rá ketchupot és chiliszószt, rászórjuk a salátát, az újhagyma zöldjét és a petrezselymet. Tálaláskor morzsolunk rá sajtot, s teszünk rá petrezselyemlevelet.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Hozzávalók:

    - 25 dkg tészta
    - 6 gerezd fokhagyma
    - 3 db chilipaprika
    - 3 db paradicsom
    - 1 nagy csiperke gomba
    - 1 szál újhagyma zöldjével
    - 2 levél jégsaláta
    - 1/2 csokor petrezselyem
    - 15 db chilivel töltött zöld olívabogyó
    - olívaolaj
    - só
    - őrölt feketebors
    - őrölt csípős pirospaprika
    - oregánó
    - bazsalikom
    - ketchup
    - chiliszósz
    - 1 dl vörösbor
    - 5 dkg rokfort sajt




    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Falatkák kétféle sajttal

    Hozzávalók: 4 kifli, 10 dkg vaj, 15 dkg gouda sajt, 15 dkg ementáli sajt, 1 kisebb jégretek, 20 dkg nagyon apró csemegeuborka.

  • Sztroganov csirke

    Hozzávalók:

    1 szép nagy csirkemell csontozva (pulykából is finom), 25 dkg vegyes gomba (csiperke, erdei csiperke), 1 csokor újhagyma, 2 evõkanál liszt, 2-3 db kisebb csemege uborka, 2 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 teáskanál mustár, 2 evõkanál vaj, 2 evõkanál olaj, só, õrölt feketebors

  • Eperkrémleves

    Hozzávalók: 4 dl tej, 2 dkg liszt, 2 dkg vaj, 30 dkg eper, 10 dkg kristálycukor, 2 dl száraz fehérbor, 1 citrom leve, 2 dl tejszín, fél csomag vaniliáscukor.

  • Májjal töltött libasült

    Hozzávalók: 1 liba, 25 dkg szárnyasmáj, 1 ek vaj, 1 hagyma, 3 zsemle, 2 tojás, leveszöldség, 1 babérlevél, szegfûbors, só, bors, fehérüröm, keményítõ.

  • Zöldségkrémleves sajtosan

    Zöldségkrémleves sajtosanA zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk. Nagylábasban olajat forrósítunk és beletesszük a hagymát, a pórét, amiket megsózunk és üvegesre párolunk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a burgonyát is. Felöntjük a levessel és 20 percig fedő alatt főzzük. Belekeverjük a lecsöpögtetett bébirépát és további 2 percig főzzük. Összeturmixoljuk. A levest visszaöntjük a lábosba, belekeverjük a reszeltsajtot és a száraz fehérbort. Kis lángon összemelegítjük. Ízlés szerint pirított kenyérkockákkal tálaljuk.

  • Tavaszi gombaleves

    Hozzávalók:

    - 1 fej kelkáposzta
    - 10 dkg gomba
    - 1 db karalábé
    - 1 nagyobb szál sárgarépa
    - 1 evőkanál vaj
    - 1 kg csont
    - só
    - 1 mokkáskanál Piros Arany
    - 2 zsemle
    - 4 dkg vaj

  • Mazsolás kuglóf

    Hozzávalók:

    25 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 8 egész tojás, 50 dkg liszt, 2,5 dl tejföl, 5 dkg mazsola, 10 dkg darált dió, 1 zacskó sütõpor, csipetnyi só, 10 dkg darált dió, a forma kenéséhez 3 dkg vaj, a tetejére fél dl rum

  • Bableves Szentesné módra

    Hozzávalók:

    1/2 kg sertés comb, 25 dkg gomba, 1 db sárgarépa, 1 db petrezselyem, 1 kis darab zeller, 25 dkg puha bab (lehetõleg nagy szemû., ha száraz babból készítjük, akkor elözõ este áztassuk be!), 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 kanál õrõlt paprika, 2 kanál olaj, tárkony levél, babérlevél, só, bors, 1 mokkáskanál tárkonyos ecet, 1 db füstölt hús ízû Knorr leveskocka , 1 pohár tejföl, 1 kanál liszt

  • Csirkecombok mustárosan

    Csirkecombok mustárosanElőször bepácoljuk a csirkecombokat: mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk és megkenjük két evőkanál mustárral, majd félretesszük őket. A szalonnát felkockázzuk, és serpenyőben (aminek van teteje is) zsírjára pirítjuk, majd szűrőlapáttal kivesszük, és félretesszük. Nagyjából két evőkanál zsírnak kell a serpenyőben maradnia. Ha több lenne, akkor kiveszünk belőle, ha kevesebb, akkor teszünk még hozzá, és az apróra vágott hagymát 6-7 perc alatt megpirítjuk benne. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, és további 1-2 percig pirítjuk, majd szűrőlapáttal úgyszintén kivesszük, és a szalonnához tesszük.

  • Csipkelimonádé mézzel

    Hozzávalók: 10 dkg csipkebogyó, 20 dkg méz, 1 dl narancslé, 1,5 liter víz.

  • Tejfölös újburgonya

    2 evõkanál olajon megpirítunk l-2 kis fej, apróra vágott vöröshagymát, megforgatunk rajta egy kiló, héjától ledörzsölt, nagy :kockára vágott újburgonyát, meghintjük egy késhegynyi pirospaprikával, megsózzuk, és kevés vízzel, idõnként megkeverve, puhára pároljuk.

  • Méteres sütemény

    Hozzávalók:

    A tetejére:

    - 30 dkg étcsokoládé
    - 8 dkg margarin

    A krémhez:

    - 3 evõkanál rum
    - 30 dkg porcukor
    - 5 evõkanál kristálycukor
    - 7,5 dl tej
    - 2 csomag fõzni való puncs ízû pudingpor
    - 30 dkg margarin

    A tésztához:

    - 2 púpozott evõkanál keserû kakaópor
    - 52 dkg finomliszt
    - 1,5 csomag sütõpor
    - 2+1 dl szobahõmérsékletû víz
    - 52 dkg porcukor
    - 8 db nagy tojás
    - 25 dkg margarin

  • Fonott mákos kalács

    Hozzávalók: 1/2 kg liszt, 10 dkg margarin, 3 ek olaj, 3 ek cukor, 15 db édesítõszer, 2,5 dkg élesztõ, tej.

  • Csirke karfiol

    A karfiolt kis rózsákra darabolva, vagy ha kalarábéval készítjük, azokat kocka, vagy tetszés szerinti darabokra vágva egy földarabolt csirkével együtt sósvízben puhára fõzünk.

  • Grillezett, pácolt zöldségek

    A pác hozzávalóit tálban összekeverjük. A zöldségeket - a salátalevelek kivételével - felszeleteljük, belemártjuk a pácba, és faszénparázs fölé helyezzük.

  • Gyümölcs hab

    Hozzávalók: 300g gyümölcs ( Málna, meggy, ribiszke, eper, szeder,erdei gyümölcs a legjobb hozzá, lehet fagyasztott is) 2 ek. porcukor 250ml tejszín 250 g túró 1 kk. vanilíás cukor,diszítéshez banánkarika.

  • Bécsi gyûrûfánk

    Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 4-4,5 dl tej, 3 dkg élesztõ, 4 tojássárga, 2 púpozott evõkanál porcukor, 1 zacskó vaníliás cukor, csipetnyi só, a tálaláshoz 2 evõkanál rum és 3 evõkanál sárgabarackíz;

  • Reggelivel a fogyásért!

    Rendesen bereggelizve nem csak a munka vagy a tanulás megy jobban, de a fogyás is.
    Amerikai kutatók szerint a fogyókúrázók mindennapjaiban a reggelinek kellene lennie a legfontosabb étkezésnek.

  • Tojás flip

    Hozzávalók: 8 tojássárgája, 4 narancs, 4 dl tej, 4 kk cukor, késhegynyi õrölt fahéj.

  • Meggybefõtt

    Hozzávalók: meggy, 720 ml-es üvegenkét 3 ek. cukor, 2,5 dl víz, késhegynyi szalicil.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...