A tésztát feltesszük főni. Közben a fokhagymát és petrezselymet felaprítjuk, a paradicsomot nyolcadoljuk, a gombát és a jégsalátát felszeleteljük, az újhagymát és a chilit karikára vágjuk. Olívaolajon a hagymát megdinszteljük, rádobjuk a paradicsomot, a gombát és az olívabogyókat, fűszerezzük, rálocsoljuk a vörösbort. A leszűrt tésztát hozzákeverjük, locsolunk rá ketchupot és chiliszószt, rászórjuk a salátát, az újhagyma zöldjét és a petrezselymet. Tálaláskor morzsolunk rá sajtot, s teszünk rá petrezselyemlevelet.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Hozzávalók:
- 25 dkg tészta
- 6 gerezd fokhagyma
- 3 db chilipaprika
- 3 db paradicsom
- 1 nagy csiperke gomba
- 1 szál újhagyma zöldjével
- 2 levél jégsaláta
- 1/2 csokor petrezselyem
- 15 db chilivel töltött zöld olívabogyó
- olívaolaj
- só
- őrölt feketebors
- őrölt csípős pirospaprika
- oregánó
- bazsalikom
- ketchup
- chiliszósz
- 1 dl vörösbor
- 5 dkg rokfort sajt
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!