rss
  • Mediterrán tészta

  • Share on Tumblr

    Mediterrán tésztaA tésztát feltesszük főni. Közben a fokhagymát és petrezselymet felaprítjuk, a paradicsomot nyolcadoljuk, a gombát és a jégsalátát felszeleteljük, az újhagymát és a chilit karikára vágjuk. Olívaolajon a hagymát megdinszteljük, rádobjuk a paradicsomot, a gombát és az olívabogyókat, fűszerezzük, rálocsoljuk a vörösbort. A leszűrt tésztát hozzákeverjük, locsolunk rá ketchupot és chiliszószt, rászórjuk a salátát, az újhagyma zöldjét és a petrezselymet. Tálaláskor morzsolunk rá sajtot, s teszünk rá petrezselyemlevelet.

    loading...

    Hozzávalók:

    - 25 dkg tészta
    - 6 gerezd fokhagyma
    - 3 db chilipaprika
    - 3 db paradicsom
    - 1 nagy csiperke gomba
    - 1 szál újhagyma zöldjével
    - 2 levél jégsaláta
    - 1/2 csokor petrezselyem
    - 15 db chilivel töltött zöld olívabogyó
    - olívaolaj
    - só
    - őrölt feketebors
    - őrölt csípős pirospaprika
    - oregánó
    - bazsalikom
    - ketchup
    - chiliszósz
    - 1 dl vörösbor
    - 5 dkg rokfort sajt




    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Lórúgás

    A hozzávalókat egy korsóban keverjül össze. Utána igyuk meg nagyon nagyon óvatosan.

  • Amerikai rakott palacsinta

    Amerikai rakott palacsintaElkészítés: A tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral, a tejjel, a habtejszínnel és a sóval simára keverjük, majd a liszttel, a sütőporral és az olvasztott vajjal sűrű masszává összedolgozzuk. Teflon palacsintasütőben vastag palacsintákat sütünk. A palacsinta egyik oldalát tetszés szerinti töltelékkel megkenjük, majd egy másik lapot ráfektetünk, azt másik krémmel kenjük, és addig folytatjuk, amíg tart a palacsinta. (készülhet egyfajta töltelékkel vagy akár több fajtával is, ízlés szerint.) A tetejére porcukrot szórunk, és pár perc alatt a sütőben átforrósítjuk. Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható.

  • Karácsonyi habkarika

    Karácsonyi habkarikaElőkészítünk két sütőpapírral borított sütőlemezt. A porcukor egyik felével 18 dkg-mal, elkezdjük felverni a tojásfehérjéket úgy, hogy a porcukrot kis adagokban szórjuk hozzá. A cukor másik felére ráöntjük a vizet, és kis lángon elkezdjük főzni. Cukorszirupot főzünk belőle. Ha elkezd főni, akkor kevergetve addig főzzük, amíg hólyagos, és sűrűn folyós nem lesz. A sütőt bekapcsoljuk, de csak 50 fokra. A habhoz vékony sugárban csurgatjuk a még meleg cukorszirupot, és addig verjük, amíg borotvahab sűrűségű nem lesz.

  • Csokis gyümölcsturmix

    Hozzávalók: 1 kivi, 1 banán, 1 alma, 75 ml natúr joghurt, ásványvíz, kevés reszelt csoki.

  • Szerb rakott burgonya

    A rizst megmosom, és fél órára vízbe áztatom. A burgonyát hámozás után kis kockákra vágom. A hagymát nagyon finomra metélem. A füstölt szalonnát apró kockákra vágom, és zsírját kiolvasztom. A zsírra ráteszem a vöröshagymát, és megfonnyasztom majd, a tûzrõl levéve belekeverem a pirospaprikát.

  • Paradicsom mozzarellával

    Hozzávalók: 15 dkg mozzarella, 4 paradicsom, bazsalikomlevél, 1 ek olivaolaj, só, bors.

  • Kolozsvári töltött káposzta

    Hozzávalók: 300 g sertésborda (4 vékony szelet karaj), 200 g darált sertéshús, 100 g rizs, 4 db debreceni, 60 g vöröshagyma, 8 db savanyú káposztalevél, 800 g Savanyúkáposzta, 80 g császárszalonna, 20 g liszt, 1 db tojás, 1 db füstölt köröm, 3 dl tejföl, 20 g fokhagyma,
    1 csomó kapor, 50 g zsír, 150 g füstölt szalonna, só, fûszerpaprika, õrölt bors, majoránna, õrölt kömény, csombor.

  • Gyors ananászleves

    Hozzávalók:

    - 1 db ananász
    - 1 cs. vaníliás pudingpor
    - cukor ízlés szerint
    - fahéj, szegfûszeg
    - kb 1,5 dl fõzõ tejszín
    - 1 cs. vaníliás cukor
    - tej, ha túl sûrû lenne

  • Karácsonyi bejgli recept

    Hozzávalók a tésztához: 1/2 kg liszt, 15 dkg vaj, 2 tojás, 5 dkg cukor, 2 dkg élesztõ, 2 dl tej.

  • Pizzás csiga

    Pizzás csigaA hozzávalókból a szokásos módon kelt tésztát készítünk. Megvárjuk, míg a kétszeresére kel, majd körülbelül 0,5–1 cm vastagságúra kinyújtjuk. Megkenjük egy kevés étolajjal, kicsit megsózzuk, majd cikcakk alakban rányomjuk a pizzakrémet. Megszórjuk oregánóval, egy kevés reszelt sajttal, majd feltekerjük. Körülbelül 1,5 cm-es szeletekre vágjuk, zsírozott tepsibe fektetjük a csigákat, és az oldalukat is megkenjük olajjal. Tetejére bőven szórunk reszelt sajtot. Kicsit kelesztjük még a tésztát, majd pirosra sütjük a csigákat.

  • Kukoricaleves mexikói módra

    Kukoricaleves mexikói módraA szalonnát nagyobbacska, de nem túl nagy kockára vágjuk, kevés olajon feltesszük sülni. Amikor már félig kisült a zsírja, akkor a szintén kockára vágott hagymát rárakjuk és együtt tovább pirítjuk. Ezután jön a szintén kockára vágott piros paprika. Majd jöhet a kukorica, ha finom a leve, az is mehet bele a levesbe. Utána fel kell engedni vízzel, tetszés szerint lehet hígabb és sűrűbb. Amikor kellemesen összeértek az ízek, a tejszínt és a paprikakrémet, a lisztet egy nagyobb edényben kicsi habverővel összekavarjuk.

  • Gombakrémleves pirított sajtos kenyérkockával

    Hozzávalók: 30 dkg barna champignon, 3 gyöngyhagyma, 30 dkg vaj, 1 evõkanál darált tönkölybúza, 1 liter zöldségleves, só, reszelt szerecsendió, néhány csepp citrom, 1/8 l tejszín, 1 köteg turbolya, néhány vérfûlevélke. A pirított sajtos kenyérkockához: 2 szelet pirított korpakenyér, 20 dkg vaj, 3 dkg parmezán.

  • Balín-aprópecsenye

    Hozzávalók: 60 dkg filézett balín, 40 dkg újburgonya, 10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg vöröshagyma, étolaj, só, õrölt fehérbors.

  • Tojásos kocka

    Hozzávalók: Liszt 1 kg, tojás 3 db, zsír 15 dkg, tojás 4 db, tejföl 2 kanál, só 2 késh.

  • Ágyon sült kacsa

    Hozzávalók: 1 pecsenyekacsa, 80 dkg burgonya, 15 dkg rizs, 8 dkg zsír, 1 kis fej vöröshagyma, kávéskanál pirospaprika, törött bors, só.

  • Csodatorta

    1 liter tejet felforralunk, 3 tojás sárgáját, 1 evõkanál lisztet, 1 cs. vaniliáscukrot kevés tejjel simára keverünk és a forralt tejhez öntjük.

  • Gyümölcsleves

    2 dl vizet 1 evõkanál kristálycukorral 1-2 szem szegfûszeggel, körömnyi fahéjdarabkával és kis szelet citromhéjjal felforralunk (1 évesnél, kisebb babáknál csak cukorral).

  • Édes-savanyú mártás

    Hozzávalók: 3 gerezd fokhagyma, 2 szál újhagyma, 3 evõkanál cukor, 3 evõkanál borecet, 3 evõkanál ketchup, 3 evõkanál szójaszósz, 3 evõkanál narancslé, 3 evõkanál konyak, 4 kiskanál kukoricaliszt, 1 ízlés sz. csilipaprika.

  • Megjelent Jamie fõzõiskolája

    Isten hozott a Fõzõiskolámban!

  • Brassói aprópecsenye

    A kockára vágott csirkemellfilét olajon fehérre pirítjuk, sok fokhagymával (fokhagymakrém is jó, de ez is tartalmaz sót), õrölt fekete borssal, sóval, legalább 2 teáskanál majorannával ízesítjük, kevés vizet öntünk alá, fedõ alatt puhára pároljuk.

loading...