rss
  • Mediterrán tészta

  • Share on Tumblr

    Mediterrán tésztaA tésztát feltesszük főni. Közben a fokhagymát és petrezselymet felaprítjuk, a paradicsomot nyolcadoljuk, a gombát és a jégsalátát felszeleteljük, az újhagymát és a chilit karikára vágjuk. Olívaolajon a hagymát megdinszteljük, rádobjuk a paradicsomot, a gombát és az olívabogyókat, fűszerezzük, rálocsoljuk a vörösbort. A leszűrt tésztát hozzákeverjük, locsolunk rá ketchupot és chiliszószt, rászórjuk a salátát, az újhagyma zöldjét és a petrezselymet. Tálaláskor morzsolunk rá sajtot, s teszünk rá petrezselyemlevelet.

    Hozzávalók:

    - 25 dkg tészta
    - 6 gerezd fokhagyma
    - 3 db chilipaprika
    - 3 db paradicsom
    - 1 nagy csiperke gomba
    - 1 szál újhagyma zöldjével
    - 2 levél jégsaláta
    - 1/2 csokor petrezselyem
    - 15 db chilivel töltött zöld olívabogyó
    - olívaolaj
    - só
    - őrölt feketebors
    - őrölt csípős pirospaprika
    - oregánó
    - bazsalikom
    - ketchup
    - chiliszósz
    - 1 dl vörösbor
    - 5 dkg rokfort sajt




    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gyors szőlős pite

    Gyors szőlős piteÖsszekeverjük a cukrot a 2 egész tojással, fokozatosan hozzáadjuk az olajat, a tejet, a sütőporral elkevert lisztet, a vaníliás cukrot, és alaposan összedolgozzuk. Egy tepsit vagy magas falú tűzálló tálat kikenünk olajjal, kilisztezzük, beleöntjük a tésztát, belenyomkodjuk a feldarabolt gyümölcsöket, (nyomkodjuk be teljesen a tészta közepébe a szőlőszemeket, úgy hogy a tészta ellepje, mert akkor nem pirulnak meg a szőlőszemek, hanem szépen belesülnek a tésztába) és előmelegített sütőben 180 fokon sütjük kb. 30 percig.

  • Csokis muffin

    Hozzávalók: 0,8 dl olaj, 1 csomag vaniliás cukor, 12 dkg cukor, 1 darab tojás, 1 teáskanál szódabikarbóna, 2,5 teáskanál sütõpor, 25 dkg liszt, 2,5 dl kefir, 15 dkg étcsokoládé.

  • Bundás alma

    6-8 darab szebb téli almát gondosan meghámozunk, keresztben ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és közepükbõl kis késsel a csutkát kiemeljük.

  • Narancsos szelet

    Narancsos szeletA tojásokat szétválasztjuk. Az 5 tojássárgát 6 evőkanál cukorral, fél dl étolajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a 4 evőkanál lisztet, fél csomag sütőport, 4 evőkanál kakaót és az 5 tojásfehérjéből felvert habot. A krém elkészítéséhez 25 dkg áttört túrót 25 dkg margarinnal kikeverünk, 2 vaníliás cukrot és 20 dkg porcukrot adunk hozzá. A kihűlt tésztára kenjük. (Lehet két rétegben is elkészíteni, egy sor tészta egy sor krém, majd még egyszer ugyanez.) Ezután elkészítjük a mázat a legtetejére. A vaníliás pudingot elkeverjük két evőkanál cukorral és tej helyett narancs üdítőben főzzük fel.

  • Sajtos tallér

    Sajtos tallérEgy tálba beleszitájuk a lisztet és a sütőport. Hozzáadjuk a köménymagot (de aki nem szereti, ezt ki is hagyhatja belőle)és a sót. Majd belemorzsoljuk a margarint. Hozzáreszeljük a füstölt sajtot, és elkeverjük. Ezután egy mélyedést készítünk, beleütjük a két tojást, és hozzáadjuk a tejfölt, közepesen kemény tésztát gyúrunk. A tésztát 1 órát pihentetjük. Kis gombócokat formálunk belőle, és forró sütővassal kisütjük. Hozzávalók: 60 dkg liszt, 25 dkg margarin, 20 dkg füstölt sajt, 3 dl tejföl, 2 tojás, 1 tk só, 1 tk sütőpor, 1/2 tk köménymag.

  • Sonkás karfiolos tészta

    Hozzávalók:

    - 40 dkg kagylótészta
    - 6 e.kanál vaj
    - 1 nagy fej hagyma
    - 3 e. kanál liszt
    - 5 dl tej
    - só
    - bors
    - 20 dkg reszelt sajt
    - 25 dkg főtt sonka
    - 30 dkg karfiol
    - 1 e.kanál zsemlemorzsa
    - 2 e.kanál szárított parmezán

  • Pizzás csiga

    Hozzávalók:

    1/2 kg liszt, 2,5–3 dl tej, 2 tojássárgája, 5 dkg margarin, kevés cukor, só, 3 dkg élesztõ, 1 pizzakrém, oregánó, reszelt sajt, olaj a kenéshez

  • Fokhagymás paradicsomos tepsis karaj

    Hozzávalók:

    - 5 szelet karaj
    - 5 paradicsom
    - 10 fokhagymagerezd
    - fokhagymás pecsenye fûszerkeverék
    - só
    - napraforgó olaj

  • Babos-szalonnás spagetti

    Hozzávalók 4 személyre: 1 kg fejteni való bab, só, 100 g húsos füstölt szalonna, 1 fej hagyma, 250 g koktélparadicsom, ½ cs. majoránna, 400 g spagetti, 4 ek. olívaolaj, bors, 250 g ricotta (olasz krémtúró), 30 g reszelt parmezán.

  • Kagylós spagetti

    Hozzávalók: 1 üveg kagyló, 1 ek zöldbors (konzerv), 1 pohár tejföl, 2 ek liszt, 2 deci tej, 5 dkg vaj, fél csokor vágott petrezselyemzöld, 1 csomag spagetti, só, bors.

  • Csirkeragu leves

    Csirkeragu levesA csirkehúst megtisztítjuk, esetleg kifilézzük, kockákra vágjuk. A vöröshagymát felkockázzuk, olívaolajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a csirkedarabokat, sóval, borssal és fokhagymával ízesítjük, azt is megpirítjuk, majd vízzel felengedve, fedő alatt pároljuk. Hozzáadjuk a zöldségeket, majd tárkonnyal, sóval, borssal ízesítve tovább főzzük. Ha az alapanyagok megpuhultak, hozzáadjuk a gombát és a zöldborsót, illetve a tejszínt - ezzel sűrítjük -, ha szükséges tárkonyecettel is ízesítjük. Tálaláskor meghintjük reszelt citromhéjjal.

  • Ruszlis céklasaláta

    Hozzávalók: Ruszli, cékla, tejföl, alma, méz.

  • Tálon sült tojás parajjal recept

    Hozzávalók:
    8 db tojás, 30 dkg friss paraj, 8 dkg vaj, 2 g törött bors, 4 dkg liszt, 3 dl tej, 2 g szerecsendió, 3 g õrölt fehér bors, 1 dl tejszín, 1 db tojássárga, 10 dkg reszelt sajt, só;

  • Görög húsvéti leves

    Hozzávalók: 1 bárány máj, tüdõ, szív, 10 dkg rizs, 5 dkg vaj, 2 hagyma, 2 tojássárgája, 1 citrom, 1 csokor kapor, bors, só.

  • Gombás, csirkemájas rakott burgonya

    Hozzávalók: 80 dkg héjában fõtt burgonya, 50 dkg csirkemáj, 30 dkg gomba, kis fej vöröshagyma, tejföl, reszelt sajt, só, bors, majoránna, olaj.

  • Baconos sütõporos túrós pogácsa

    Hozzávalók: Tésztához: 30 dkg liszt, 25 dkg margarin, 25 dkg túró, 1 mokkáskanál sütõpor, 1 mokkáskanál só (ha a túró túl száraz, akkor az összeállításhoz max. 1 csapott evõkanál tejföl vagy joghurt. (tojás nem kell). Töltelékhez: 15 dkg fõtt és vékonyra szeletelt /kockázott bacon/,
    10 dkg reszelt sajt, (ha nincs bacon akkor jó a szárazabb fõtt füstölt tarja apróra kockázva 2 evõkanál krémsajttal keverve).

  • Mákos habcsók

    Hozzávalók (kb. 70 darabhoz): 4 tojásfehérje, 1 ek citromlé, 25 dkg kristálycukor, 25 dkg áfonya vagy ribizlilekvár, 1 kk reszelt citromhéj, 20 dkg darált mandula, 10 dkg darált mák.

  • Tormamártás

    Hozzávalók: 2 dl tej, 2 dkg vaj, vagy margarin, 1 ek liszt, 2 ek reszelt torma, 1 ek citromlé, 1 ek cukor, pici só.

  • Finomfõzelék

    Hozzávalók: 250 g sárgarépa, 250 g zöldborsó, 1 fej vöröshagyma, 1 pohár tejszín, 20 g vaj, pirospaprika, liszt, cukor,só, ételízesítõ, citromlé.

  • Francia mákos

    Hozzávalók a tésztához: 6 tojás, 35 dkg kristálycukor, 6 evõkanál víz, 25 dkg liszt, 10 dkg mák (egészben nem darálva!), 2 sütõpor.