
A petrezselyem leveleit lecsipkedjük a szárról és finomra aprítjuk. A vajt megolvasztjuk,majd keverőtálban laposan kikeverjük,hozzáadjuk a reszelt citromhéjat,a citromlevet és a petrezselymet,majd sóval borssal ízesítjük.Egy megfelelő méretű tálcát letakarunk a vajból rózsákat nyomunk rá,végül hűtőbe tesszük. A lazactörzsek mindkét oldalát megkenjük citromlével.Kevés olajjal,és fóliával lefedve kb. 10 percig pihentetjük. Ezután a szeleteket enyhén sózzuk,borsozzuk a grillrácson mindkét oldalon átsütjük. A lazacszeletekre vajrózsát helyezünk és citromkarikával díszítve tálaljuk.
Grillezett főtt burgonya a hozzáillő köret.
Hozzávalók:
- 4 lazactörzs
- 1 citrom leve
- só
- bors
- olívaolaj
- citrom
A petrezselymes vajhoz:
- 100 g vaj
- 1 kávéskanál reszelt citromhéj
- 1 kávéskanál citromlé
- fél csomag petrezselyemzöld