2024.05.13. - Szervác, Imola

Vitamindús zöldségleves

Vitamindús zöldségleves
Vitamindús zöldséglevesA gyökeret, répát, krumplit, retket meghámozzuk, hasábokra vágjuk. Vastag aljú fazékban felmelegítjük az olajat, majd kevergetve enyhén átpirítjuk rajta az előkészített zöldségeket. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. A kelkáposztalevelek vastag erét kivágjuk, és kb. 1 centis darabokra szelve a fővő zöldségekhez adjuk. A levelek többi részét pedig kb. 2 centis négyzetekre vágjuk, és szintén a fazék tartalmához adjuk. Egy darabig még nem keverjük össze, hanem forrás után kis lángon, lefedve főzzük úgy, hogy a kelkáposzta a gőzben párolódhasson.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Mikor már érezhetően puhulnak az alján a zöldségek és a kelkáposztalevelek is összeestek, hozzáadjuk a fűszereket, felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje az egészet, és most már összekeverjük. Így főzzük addig, míg minden zöldség puha lesz.

Hozzávalók:

- 3 petrezselyemgyökér
- 4 répa
- 30-40 dkg krumpli
- 1 fekete retek
- 3-4 evőkanál hidegen sajtolt napraforgóolaj
- 8-10 nagy kelkáposztalevél
- 2 evőkanál sós paprikakrém
- 1 teáskanál szárított majoránna
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
- 1 teáskanál őrölt köménymag
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!