- 1.5 kg csontozott báránylapocka
- 4 gerezd fokhagyma
- 20 dkg feta sajt
- 1 maréknyi mentalevél, aprítva
- 1 maréknyi petrezselyem zöld, aprítva
- 1 citrom
- 4 szál kakukkfű levelei
- 4 ek olívaolaj
- 2 dl fehérbor
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A lapockát kiterítjük egy deszkára, sózzuk, borsozzuk. 2 gerezd fokhagymát préselőn átnyomunk egy keverőtálba. Hozzáadjuk a feta sajtot, petrezselyem zöldet és mentaleveleket és a kakukkfű levelek felét. Belereszeljük a citrom héját, borsozzuk, majd 1 ek olajjal sima pasztává keverjük.
Áttöltjük a húsra, egy lapos kés segítségével egyenletesen elkenjük, vigyázva arra, hogy a hús szélét ne érje. A hús óvatosan feltekerjük, átkötjük.
A másik 2 fokhagymát megpucoljuk, felszeleteljük – ezekkel a hús minden részét megtűzdeljük. A húst egy tepsibe helyezzük, olívaolajjal bedörzsöljük. Sózzuk, borsozzuk, a maradék kakukkfűlevelekkel megszórjuk. A citrom levét a húsra csavarjuk, majd felöntjük a borral.
20 percig sütjük, majd a sütőt 180 fokra leállítjuk és további 1 órán át sütjük. Tálalás előtt 15 percig lefedve pihentetjük.