rss
  • Almás-krémes sütemény

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    - 1,5 kg alma
    - 1-2 ek cukor, ízlés szerint
    - fahéj
    - 8 tojás
    - 20 dkg liszt
    - 18 dkg porcukor
    - 8 ek víz
    - 1 ek kakaópor
    - 1/2 cs sütõpor

    Krém:

    - 8 dl tej
    - 15 dkg margarin
    - 15 dkg porcukor
    - 2 cs vaníliás pudingpor
    - 1 ek liszt
    - 1 cs vaníliás cukor

    loading...

    Elkészítés:

    Az almát meghámozom és vékonyra felszeletelem. A tepsit alufóliával kibélelem és megkenem margarinnal. Az almaszeletekkel egyenletesen kirakom a tepsit, szórok rá pici fahéjat, ha savanyú az alma akkor cukrot is.

    A tojássárgát a cukorral fehéredésig keverem, majd hozzáadom a vizet, a sütõporos lisztet és a kemény habbá vert fehérjét. Az almára öntöm a fele tésztát és elsimítom. A maradék tésztába keverek 1 ek kakaóport és a fehér tésztára simítom. Elõmelegített sütõben megsütöm.

    A pudingporból, lisztbõl és a tejbõl sûrû krémet fõzök. Ha kihûlt a krém, belekeverem a margarinnal kikevert porcukrot és a vaníliás cukrot.

    Ha kisült a sütemény és ki is hûlt, egy másik tepsibe borítom úgy, hogy az almás fele essen felülre. Óvatosan lehúzom róla az alufóliát. Rásimítom a krémet, a tetejére csokireszeléket szórók. Hideg helyre teszem és 1 óra múlva szeletelem.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Meggy-málna lekvár

    Hozzávalók: 1 kg málna, fél kg meggy, kb 70 dkg cukor.

  • Fogasszelet túrótésztával

    Hozzávalók: 70 dkg fogasfilé, 30 dkg gomba, 20 dkg zsír, 30 dkg liszt, 2 dkg só, 5 g õrölt bors, 1 csomó petrezselyemzöld, 1,5 dl tejszín.

    Hozzávalók a tésztához: 30 dkg túró, 30 dkg vaj, 15 dkg liszt, 1 db tojás, 1 dkg só.

  • Sárgarépás pogácsa

    Hozzávalók: 10 dkg reszelt sárgarépa, 10 dkg fõtt köles, 25 dkg zabpehely, 15 dkg zabliszt, 1-1 ek lenmag, szemes köménymag, 1-1 kk zellermag, kapormag, 1-1 mk szódabikarbóna, borkõpor, 1 dl olaj, 2 dl víz.

  • Karfiolköret tojással és tejföllel

    Hozzávalók: 1 kg-os tömör karfiolfej, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, 5 dkg vaj, só, csipetnyi reszelt szerecsendió, (5 dkg reszelt sajt).

  • Bográcsos pörkölt (cigányosan)

    A húst megtisztítjuk, csontosan feldaraboljuk. Lehet birka (alaposan leszedve a húsról a faggyút), marha (leszedve a hínyárt), disznó stb. A bográcsot disznózsírral kikenjük, majd az aljába és a falához a csontos részt rakjuk. Ezután kezdjük rétegezni a húst, rá õrölt kömény, õrölt bors, só, kevés szemes bors és hagyma bõségesen, majd újból hús stb.

  • Makói csirkemell

    Hozzávalók: 2 csirkemell, 3 dl tej, 1 nagy fej vöröshagyma , 2 db egész tojás, 1 gerezd fokhagyma, 1 csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál õrölt szerecsendió-virág, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz 4 adag, hagymával ízesített tartármártás

  • Kuglófban sült csirkemell

    Hozzávalók:

    - 80 dkg csirkemellfilé
    - 1 csomag bacon
    - 15-20 dkg sonka
    - 15-20 dkg sajt
    - 6-7 tojás
    - szalámi

  • Tejfölben párolt tojás

    Hozzávalók: 4 dl suru tejföl, 4 tojás, 10 dkg reszelt sajt, 4 dkg vaj vagy margarin, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 gerezd fokhagyma, 1 púpozott teáskanál vegeta, 1 késhegynyi törött fehér bors;

  • Sült õszibarack

    Hozzávalók: 8 szép õszibarack, 5 dkg vaj, reszelt szerecsendió.

  • Zsemlegombóc

    Hozzávalók: 3 zsemle, tej, 2 evõkanál olaj, liszt, 2 tojás, 1 dkg élesztõ, só.

  • Sajtos roló

    Hozzávalók 12 darabhoz:

    - 50 dkg (1 csomag) leveles tészta
    - 10 dkg mascarpone
    - 15 dkg sajt
    - 7 dkg vaj
    - 1 tojássárgája
    - 1 evõkanál liszt
    - 1,5 dl tej
    - só
    - õrölt fehérbors

  • Berni mártás

    Hozzávalók: 5 tojássárgája, 25 dkg vaj, 1/2 dl ecet, 2 dkg vöröshagyma, 1/4 babérlevél, pár szem fekete bors, kis csomag tárkony, zöldpetrezselyem és Cayenne-i bors.

  • Kaliforniai rizssaláta

    A rizst fõzd meg. A csirkét vágd csíkokra, sózd és az olaj felén pirítsd fehérre, majd szórd meg bazsalikommal és félujjnyi vizet aláöntve párold meg.

  • Csirkemelles-csirkemájas batyu tárkonyos mártással

    Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta (fagyasztott), kb. 1,5 csirkemell, 8 db csirkemáj, olaj, só, bors, majoranna.

  • Borsó püré

    A szárított zöld, vagy sárga borsóból fél litert sósvízben megfõzünk s ha puha, szitán áttörjük.

  • Cukkínisaláta

    A nagy uborkához hasonló, sötétzöld cukkínit meghámozunk, hosszában kettévágjuk és magos részét kikaparjuk. Ezután félujjnyi szeletekre vágjuk és egy edénybe téve besózzuk.

  • Kókuszos almatorta

    Hozzávalók:

    20 deka vaj vagy margarin, 20 deka cukor, 3-4 tojás, 3-4 evõkanál citromlé, 18 deka liszt, 8 deka kókuszreszelék, 1/2 teáskanál sütõpor, kb. 80 deka savanykás alma

  • Egészben sült, töltött csirke

    Egészben sült, töltött csirkeMár a tisztításnál ügyeljünk arra, hogy bőre szét ne szakadjon! Kezünkkel ügyesen a bőr alá nyúlva elválasztjuk a bőrt a comb- és a mellehúsától. A csirkét kívül- belül gyengén besózzuk, kevés majoránnával fűszerezzük. A zsemlét tejben megáztatjuk, kicsavarjuk, jól szétmorzsoljuk. A zsíron megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a csirke elkapart máját, a zsemlét, a nyerj tojást, sót, borsot, apróra vagdalt zöldpetrezselymet. A tölteléket egyenletesen a bőr alá töltjük, egészen le a comb tövéig, amíg a bőr fel van nyitva, vagy a csirke hasüregébe nyomkodjuk, a nyílást a végén összetűzve.

  • Húsvéti spenótos tekercs

    Hozzávalók:

    Tekercshez: 8 tojás, 500 g mirelit spenót, 4 ek liszt, só, fokhagymapor;

    Töltelékhez: 1 tubus natúr krémsajt, 150 g fokhagymás-zöldfûszeres krémsajt, csemegeuborka, felkockázva, ecetes piros paprika, felkockázva, 1 nagyobb fõtt sárgarépa, felkockázva;

  • Keménytojás vadasan

    Hozzávalók: 8 tojás, 7 dkg zsiradék, 10 dkg vöröshagyma, 20 dkg sárgarépa, 10 dkg gyökér, 4 dkg liszt, 2 g õrölt bors, 1 tk szemesbors, mustár, 2 babérlevél, 2 dl tejföl, 1 citrom, cukor, só, ecet.

loading...