2024.05.07. - Gizella

Hajtott sajtos pogácsa

Hozzávalók:

Tészta:

- 40 dkg liszt
- 3 dl tejföl
- 1 tojás
- 2 dkg élesztõ
- 0,5 dl tej
- pici cukor
- ízlés szerint só

Krém:

- 10 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 12 dkg reszelt sajt
- só
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A krém hozzávalóit jól eldolgozzuk.

Tészta: Az élesztõt felfuttatjuk a tejben a cukorral, ha feljött, összekeverjük a többi hozzávalóval. Rétestészta keménységû tésztát kell kapunk. A tésztát kinyújtjuk, megkenjük a krémmel, feltekerjük és hajtogatjuk. 20 perces pihentetés után ismét nyújtjuk és hajtogatjuk. A hajtogatást háromszor ismételjük, 20 perces pihentetéssel.

Kiszaggatjuk, tetejét tojással megkenjük, sajttal megszórjuk és forró sütõben sütjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!