rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Egyszerû narancsos csirke

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    - csirkecombok
    - olaj
    - narancsok vagy 100%-os narancslé
    - fokhagyma
    - só

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Elkészítés:

    Forró olajban megkapatom a combokat, sózom, apróra vágott fokhagymát teszek rá, majd felöntöm narancslével. Fedõ alatt puhára párolom, közben az elfõtt levet pótolom kis vízzel, illetve narancslével. Krumplipürével tálalom.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Csokis tekercs

    Hozzávalók:

    1 csésze margarin, 1 csésze barnacukor, 5 dkg kakaó, 2 tojás, 1 csomag vaníliacukor, 3 csésze liszt, 2 teáskanál sütõpor, ½ teáskanál só, 1½evõkanál õrölt fahéj, 1 csésze darabolt csokoládé

  • Csöregefánk

    Hozzávalók: kb. 35 darabhoz, 8 dkg sütõmargarin, 35 dkg liszt + a nyújtáshoz, 8 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 5 tojássárgája, 2 evõkanál tejföl, 1 evõkanál rum, a sütéshez olaj, a szóráshoz vaníliás porcukor.

  • Zsemlegombóc

    Hozzávalók: 3 zsemle, tej, 2 evõkanál olaj, liszt, 2 tojás, 1 dkg élesztõ, só.

  • Kókuszos rolád

    Hozzávalók:

    30 dkg darált keksz, 15 dkg porcukor, 2 dkg kakaó
    töltelékhez: 10 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 cs. kókuszreszelék, egy kevés rum

  • Almás kukoricasaláta

    Az almát gyaluld csíkokra és locsold meg citromlével. Add hozzá a kukoricát és a csíkokra vágott sajtot. Locsold rá a kefírt, add hozzá a cukrot, lazán keverd össze, s tedd egy órára hûvös helyre érni.

  • Sütõtökös pikáns édesség

    Hozzávalók: 1 kisebb amerikai sütõtök, 2 birsalma, citromlé, cukor, tejszín.

  • Sajtkrémmel töltött pogácsa

    Hozzávalók : 50 dkg liszt 2,5 dkg élesztõ 1 dl tej 20 dkg Rama margarin 1 pohár tejföl 1 db tojás sárgája pici só.

  • Fõtt füstölt csülök

    Hozzávalók: 1 db 1,20 kg-os csülök, 10 dkg vöröshagyma, 1 babérlevél, só, bors.

  • Sült kacsavér, vagy libavér

    A vágáskor felfogott vért sózom és átkeverem. Elmorzsolok egy szelet kenyér belét és összekeverem a vérrel, borsozom és majorannázom.

  • Marinált sárgarépa

    Hozzávalók: 1,5 dl fehérbor, 1,5 dl borecet, 4 ek extra szûz olivaolaj, fél kg sárgarépa, só.

  • Karácsonyi habkarika

    Hozzávalók:

    - 3 db tojásfehérje
    - 40 dkg cukor
    - 1 kávéskanál 10 %-os ecet
    - 0.5 dl víz

  • Kókuszos gömbök

    Hozzávalók (40 darabhoz): 20 dkg finomliszt 1 csapott kiskanál sütõpor 12 dkg vaj vagy margarin 7 dkg porcukor 1 tojás 20 dkg kókuszreszelék a nyújtáshoz: liszt a tetejére: méz.

  • Répatorta

    Hozzávalók:

    - 3 bögre liszt
    - 2 bögre cukor
    - 1 bögre olaj
    - 1 bögre ananász konzerv
    - 1 bögre nyers lereszelt répa
    - 2 dl ananász befõttlé
    - 3 db tojás
    - 2 teáskanál vanilliás cukor
    - 2 teáskanál sütõpor
    - 1 mokkáskanál szódabikarbóna
    - 1 mokkáskanál só

  • Fekete ribizli pálinka

    1/2 l tisztított feketeribizli,1/2 gyökér gyömbér,1/2 vanília,20 kockacukor,1/2 üveg tiszta pálinka.

  • Rakott csokis palacsinta

    Rakott csokis palacsintaMegsütjük a palacsintákat. Az elsőt margarinnal kikent sütőlapra helyezzük, megszórjuk reszelt csokoládéval, rátesszük a második palacsintát, azt megkenjük barackízzel. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg az összes palacsintát felhasználtuk. A legfelső palacsintát üresen hagyjuk, majd sütőben átforrósítjuk. Közben a tojásfehérjékből habot verünk. Hozzákeverjük a porcukrot és ezzel egyenletesen beborítjuk. Visszatesszük a sütőbe és a habot rózsaszínűre sütjük. Tortaszerűen felszeleteljük és vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.

  • Fûszeres tök

    Hozzávalók:

    1 db sütnivaló tök (1-1,5 kg-os), 2 tk koriander, 2 tk oregánó, 1/2 tk édeskömény, csipetnyi chilipehely (vagy ízlés szerint), 1 tk tengeri só, 1 tk õrölt fekete bors, 1 gerezd fokhagyma, 2 ek olívaolaj (vagy amennyitõl pasztaszerû lesz)

  • Szardellás spagetti

    Hozzávalók:

    - 2 gerezd fokhagyma
    - 2 evõkanál olívaolaj
    - 1 fej piros chili, kimagozva
    - 50 g lecsöpögtetett szardella
    - 175 g kimagozott fekete olívabogyó
    - 1 evõkanál lecsöpögtetett kapribogyó
    - 400 g darabos paradicsomkonzerv
    - 1 evõkanál paradicsompüré
    - só
    - fekete bors
    - 225 g- 275 g spagetti
    - friss, aprított bazsalikom
    - frissen reszelt parmezán sajt

  • Tiroli rétes

    1/4 kiló darált fehér mandulát, 20 deka törött cukrot, 2 tojássárgáját s 3 egész tojást, 8 deka mazsolát s egy kis vaníliát habosra keverünk.

  • Diétás citrom-fagyi

    Hozzávalók:

    fél liter natúr joghurt ( megfelel a legegyszerûbb joghurt is), egy citrom, édesítõszer (ízlés szerint, de porítva), egy pohár jégkocka, mentalevél

  • Csirkés-brokkolis tészta

    Csirkés-brokkolis tésztaA húst megmossuk, leszárítjuk, nagyobb darabokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint kevés curryporral is megszórhatjuk. A brokkolit megtisztítjuk, rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben 3 perc alatt előfőzzük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. A hagymát megtisztítjuk, az almát megmossuk, kimagozzuk, mindkettőt apróra vágjuk. Nagyobb, mélyebb serpenyőben a vajat felforrósítjuk, a húsdarabokat körben aranybarnára sütjük benne. Kivesszük. A visszamaradt zsiradékban megfuttatjuk a hagymát, felöntjük a borral, és 1 percig forraljuk

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...