2024.05.12. - Pongrác

Gesztenyés kifli

Hozzávalók:

- 25 dkg liszt
- 3 tojássárgája
- 12 dkg margarin vagy 8 dkg zsír
- kb 1-2 kanál tejföl
- 25 dkg gesztenyemassza
- rum
- porcukor és vaníliás cukor a forgatáshoz
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A lisztbõl, tojásból, margarinból/ zsírból annyi tejföllel, amennyit felvesz, tésztát gyúrunk. 2 fele vágjuk, vékonyra kinyújtjuk és olvasztott zsírral megkenjük. Megszórjuk egy kis liszttel és szorosan feltekerjük. Ezután fél órát pihentetjük a hûtõben.

A gesztenyéhez ízlés szerint adhatunk rumot és porcukrot. Mindkét rudat 25-25 szeletre vágjuk. A szeleteket oválisra kinyújtjuk kicsit, megtöltjük a gesztenyemasszával és feltekerjük. Kis kifliket formázunk belõle és sütõpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Elõmelegített sütõben addig sütjük, míg kicsit meg nem barnul. Még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!