- 50 dkg ecetes cékla
- 1 fej karalábé
- 1 csokor friss kapor
- 1 csokor retek
- 1 kisebb kígyóuborka
- pár szem roppanós kovászos uborka
- 1 l kefír
- fél liter zöldség alaplé
- só
- bors
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A kockára vágott karalábét az alaplében puhára fõzzük, sózzuk-borsozzuk, az utolsó 5 percben hozzátesszük az apróra vágott kaprot. Közben a többi zöldséget is felkockázzuk, a retket karikákra vágjuk. A céklalevet nem öntjük ki, mert szükségünk lesz rá!
Ha a karalábé puha, levesszük a tûzrõl, hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket, és megvárjuk, míg kicsit hûl (ha szükséges, utánafûszerezzük.
Ha picit hûlt, hozzáöntjük az írót vagy kefírt, valamint a céklalevet (esetleg egy kicsit a kovászos uborka levébõl), még egyszer megkóstoljuk, elég fûszeres-e, majd hûtõbe tesszük.
Jól lehûtve fogyasztjuk.