A díszítéshez:
- meggybefõtt
A bevonáshoz:
- 20 dkg étcsokoládé
A krémhez:
- 10 dkg étcsokoládé
- 4 evõkanál kristálycukor
- 1 csomag (4 dkg) csokoládés pudingpor
- 3 dl tej
- 20 dkg margarin
A töltéshez:
- 35 dkg magozott meggybefõtt
A forma kikenéséhez:
- finomliszt
- margarin
A tésztához:
- 1 csapott evõkanál keserû kakaópor
- 3 evõkanál finomliszt
- 3 evõkanál kristálycukor
- 3 db tojás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A tésztához a tojások sárgáját a cukor kétharmadával krémesre, fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is beledolgozzuk. Egyharmadát a cukros tojássárgájára tesszük, de még nem keverjük el.
A lisztet a kakaóval összeforgatjuk, egyharmadát a habra szitáljuk, így nem lesz csomós, majd óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk. A maradék habot és lisztet ugyanígy, két részletben keverjük bele.
Egy 24 cm átmérõjû tortaformát margarinnal kikenünk, belisztezünk vagy sütõpapírral kibélelünk. A masszát egyenletesen belesimítjuk. Elõmelegített sütõben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütõben 165 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a szélén a forma falától láthatóan kezd elválni. Közben a meggybefõttet lecsöpögtetjük.
A krémhez a tejet a pudingporral és a cukorral simára dolgozzuk, közepes lángon, kevergetve fölforraljuk. 1-2 percig fõzzük, épp amíg kellõen besûrûsödik, ezután hûlni hagyjuk. A margarint habosra keverjük. A csokoládépudingot krémesre dolgozzuk, majd a puha margarint apránként hozzáadjuk. A csokoládét felolvasztjuk, a krémbe csorgatjuk, és felét a tésztára simítjuk. A meggyet rászórjuk, a maradék krémmel befedjük.
Hûtõszekrényben minimum 2 órán át dermesztjük. Végül a tetejét és az oldalát is bevonjuk olvasztott csokoládéval. Dermedni hagyjuk, végül meggyszemekkel díszítjük.