2024.05.13. - Szervác, Imola

Hagymaleves

Hozzávalók:

- 150 g vöröshagyma
- 80 g póréhagyma
- 25 g vaj
- 25 g búzaliszt
- 650 ml alaplé
- 100 ml száraz fehérbor
- ízlés szerint só
- ízlés szerint morzsolt kakukkfû
- ementáli sajt
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

1. A kenyércipónak vágjuk le a "kalapját", egy kiskanállal kaparjuk ki a belsejét, majd a tetejét visszahelyezve kb 180 C-on 10-15 percig süssük.
2. Mérjük ki a hagymaleveshez a hozzávalókat. A hagymát tisztítsuk meg, és csíkozzuk fel vékonyra.
3. Egy fazékban megolvasztjuk a vajat, majd rátesszük a hagymát, és aranybarnára pirítjuk.
4. Ha megpirult a hagymánk, egyenletesen rászórjuk a lisztet, kicsit átkavarjuk, majd felöntjük a borral, és a csontlével.
5. Most beállítjuk a leves ízét a sóval, morzsolt kakukkfûvel - aki szereti, kevés õrölt borsot is tehet bele -, majd forraljuk fel a levest.
6. Ha felforrt, kész is van. Szedjük ki a levest a cipókba, szórjuk meg bõségesen reszelt ementáli sajttal, és póréhagymával díszítve tálaljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!