rss
  • Fogas molnárné módra

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 szép fogas, 10 dkg vaj, olaj, 1 kg burgonya, só, fokhagymasó, petrezselyemzöld.

    A fogast lebõrözöm, filézem és felszeletelem. A halszeleteket sózom, megszórom fokhagymasóval, lisztbe forgatom. Bõ olajban minkét oldalon szép aranysárgára sütöm. Egy szép haltálra teszem a szeleteket, mellé a petrezselymes burgonyát, majd az egészet nyakonöntöm erõsen felhevített vajjal.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Bodzavirágos kalács

    Hozzávalók: 60 dkg liszt, 7 ek fruktóz (vagy cukor), 10 dkg vaj, egy csipet só, 1 ek vaníliaaroma, 1 citrom reszelt héja és leve, ¼ kk gyömbérpor, 3 dl kézmeleg tej, 2 dkg élesztõ, 7 tányér bodzavirág.

  • Fûszeres pecsenye krumplitortával

    Hozzávalók: 1,5 kg kicsontozott rövidkaraj, 2 evõkanál olívaolaj vagy 5 dkg vaj, só, frissen õrölt bors, 2 teáskanál paprika, 2 teáskanál köménymag, 1 evõkanál liszt, 5 dl húslé leveskockából.

  • Körített rizs - ic pilav

    Hozzávalók: 1 csésze rizs, 2 csésze húsleves, 1 nagy szem paradicsom, 1 ek fenyõmag, 1 ek mazsola, 2 ek margarin, só, bors, fûszerek.

  • Mákos-almás rétes

    Mákos-almás rétesA citromot beáztatjuk, majd lereszeljük a héját. A citromhéjat, mákot és a mazsolát annyi tejben megfőzzük, hogy sűrű legyen a massza. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, majd a cukorral együtt összekeverjük a megfőzött masszával. A réteslapokat egy enyhén nedves konyharuhára terítjük, olajjal megkenegetjük, megszórjuk zsemlemorzsával, majd ráterítjük a kihűlt tölteléket, és a konyharuhával felgöngyöljük. Közepesen meleg sütőben 20-25 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Melegen, porcukorral díszítve tálaljuk.

  • Sós tojás

    Hozzávalók: 4 tojás, 4 dkg só, fél liter víz.

  • Tarka kuglóf

    Tarka kuglóf180 fokra előmelegítjük a sütőt. A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Utána hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, az olajat és a tejet. A massza felét beleöntjük a formába, majd a másik felébe belekevertjük a kakaóport. Ráöntjük a kakaós masszát a fehérre, és egy villával kicsit összeforgatjuk. 180 fokon 45-50 perc alatt sült meg. Kiborítjuk a formából, és hagyjuk kihűlni. Aztán különböző mázakkal bevonhatjuk: pl. egyszerűen csak keverjük össze a porcukrot a citromlével úgy, hogy sűrűn folyós massza legyen, vagy nem túl folyós pudinggal is leönthető.

  • Tzatziki saláta

    Összetevõk: 500 g natúr joghurt, 1 db kígyó uborka, 3 gerezd fokhagyma, 1 ek kapor apróra vágva, 1 ek olaj, pár csepp citromlé, frissen õrölt bors.

  • Sajtos kiflik

    Sajtos kiflikA liszthez adjuk a lágy margarint, beleütjük az egyik tojást, hozzáadjuk a langyos tejben felfuttatott élesztőt és a tejfölt. Jól összedolgozzuk, és 30 percig letakarva pihentetjük langyos helyen, letakarva. A tésztát 8 db egyforma gombócra szétszedjük, azokból kis kerek formákat nyújtunk, és késsel 8 cikkre vágjuk. A kis cikkeket feltekerjük, és a végét behajtjuk úgy, hogy kifliformákat kapjunk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a kifliket sütőpapíros tepsire rakjuk, megkenjük tojással, reszelt sajttal megszórjuk. Forró sütőbe toljuk, és kb. 15-20 perc alatt pirosra sütjük.

  • Sajttal töltött rántott szelet

    Hozzávalók:

    - 4 szelet karaj
    - só
    - 4 cikk sajt

    A panírozáshoz:

    - liszt
    - 1 db tojás
    - kevés tej
    - só

  • Szilveszteri fondü

    Hozzávalók: 1 nagy gerezd fokhagyma, 1 dl sör, 2 dl fehérbor, 1 kávéskanál citromlé, 40 dkg ementáli sajt, 2 cl konyak, 1 evõkanál étkezési keményítõ, só, bors, pirospaprika, reszelt szerecsendió.

  • Alföldi burgonya

    Hozzávalók: 1 kis fej vöröshagyma, 5 evõkanál olaj, 1-1 szál sárga és fehérrépa, 1 fél zellergumó, mokkáskanál pirospaprika, 1 paradicsom, 2 zöldpaprika (télen lehet lecsó), só, 80 dkg burgonya.

  • Kefíres cseresznyés, meggyes lepény

    Hozzávalók: 1 pohár kefír, 2 pohár cukor, 3 pohár liszt, 1 pohár étolaj, 4 db tojás, 1 cs. sütõpor, 1 cs. vaníliás cukor, 15 dkg porcukor, csipet só, 20 dkg meggy, 20 dkg cseresznye, 20 dkg meggy, 10 dkg darált dió.

  • Almaleves

    Hozzávalók 4 személyre:

    fél kg alma, 1 citrom leve, 15 dkg porcukor, 2 db szegfûszeg, 1 mokkáskanál õrölt fahéj, 1 dl fehérbor, 2 dl tejföl, 1 evõkanál liszt, 1 dl tejszín

  • Csipkelimonádé mézzel

    Hozzávalók: 10 dkg csipkebogyó, 20 dkg méz, 1 dl narancslé, 1,5 liter víz.

  • Spárgasaláta

    Hozzávalók: spárga, szójaszósz vagy só, paradicsom, zöldpaprika, fejes saláta, citrom, olaj, borsikafû, 1/2 csomag petrezselyem.

  • Szardellamártás recept

    Hozzávalók:
    1/2 liter halvelouté mártás, 10 dkg vaj, 2 tojássárgája, 5 db szardellafilé, kevés pirospaprika, 1,5 dl fehérbor.

  • Fokhagymás tojáskrém sajttal

    Hozzávalók: 8 db tojás, 20 dkg reszelni való sajt, 2 fehér joghurt, 2 kanál majonéz, fokhagymás olaj, snidling, só, cukor.

  • Mogyorós csokis keksz

    Mogyorós csokis kekszA sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tepsit kibéleljük sütőpapírral. A csokoládét durvára vágva aprítjuk. A vajat a földimogyorókrémmel, a sóval, a cukorral és az édesítőszerrel habosra keverjük. Hozzáadjuk a fahéjat és a tojásokat, és addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik benne. A lisztet és a sütőport rászitáljuk, és összegyúrjuk vele. Beledolgozzuk a földimogyorót és a csokoládédarabokat. A tésztából dió nagyságú golyókat formálunk, egymástól 3 cm-re a tepsire tesszük, kissé ellapítjuk őket, és sütőben kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

  • Paradicsomos zöldbabsaláta

    Hozzávalók: 60 dkg konzerv zöldbab, 2 evõkanál ketchup, 4 evõkanál olaj, 2 evõkanál 5%-os ecet, 2 késhegynyi õrölt feketebors, 1 csomó metélõhagyma, só.

  • Csokis mazsolás süti

    Csokis mazsolás sütiA 7,5 dkg margarint feldaraboljuk és a lisztel együtt elmorzsoljuk. A sütőport, a cukrot, a tojást és a tejet hozzáadva puha tésztát gyúrunk belőle. Enyhén lisztezett deszkán 35 cm*35 cm nagyságú lapot nyújtunk belőle. Ecsettel megkenjük az olvasztott margarinnal és elosztjuk rajta a mazsolát és az apróra darabolt csokit. Az így töltött tésztából tekercset formázunk és kb. 2,5cm széles szeletekre vágjuk. A tortaforma aljára sütőpapírt teszünk és a szeleteket koszorú szerűen beállítjuk a formába és a tetejét a tejjel megkenjük.