Hozzávalók: 2 fej vöröshagyma, 1 evõkanál olívaolaj, 1 evõkanál étolaj, 2 kiskanál zúzott fokhagyma (4 gerezd), 10 dkg kockára vágott paradicsom, 20 dkg paradicsomszósz, 1 l húsleves alaplé, 2 kiskanál fokhagyma paszta, 250 ml tej, 120 ml tejszín, 6-8 dkg kecskesajt, 1 / 2 kiskanál reszelt narancshéj, evõkanál. narancslé, 1 / 2 kiskanál só, 1 / 2 kiskanál apróra vágott friss rozmaring.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Egy közepes lábasban forrósítsuk fel az olajat, majd karamellizáljuk meg benne a hagymát. Keverjük hozzá a fokhagymát, adjuk hozzá a paradicsomot, paradicsomszószt, alaplevet és fokhagyma pasztát.
Forraljuk fel és csökkentsük a hõt.
Fõzzük 1 órán keresztül. Botmixerrel pürésítsük. Adjuk hozzá a tejet, tejszínt, kecskesajtot, narancshéjat, narancslevet és a rozmaringot. Sózzuk ízlés szerint. Fûzzük amíg fellobban.
Jó étvágyat!