rss
  • Zöldborsó hússal

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 kg zöldborsó, 25 dkg pulykahús (mell, vagy comb), 2 ek margarin, 3 csésze víz, 2 hagyma, 2 paradicsom, só.

    loading...

    A hagymát apróra, a húst pedig kockákra vágom. Margarinban mindkettõt enyhén megpirítom. A paradicsomot megszabadítom a héjától, négyfelé vágom és beleteszem. Hozzáadok ecs csésze vizet és fõzni kezdem. Fél óra múlva hozzáadom a zöldborsót és még két csészényi vizet. További 20 perc után sózom és készre fõzöm. Török rizsfajtákkal tálalom.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Burundi torta

    Hozzávalók:

    A tésztához: 4 tojás, 10 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 8 dkg liszt, 1 kávéskanál sütõpor, 1 tasak csokoládéízû pudingpor;

    A krémhez: 1 tasak zselatinpor, 2,5-2,5 dl vörösbor és tejszín, 12 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, fél citrom leve;

    A mázhoz: 8 dkg tortabevonó csokoládé, 4 dkg margarin, 1,25 dl tej, 1 tasak tejszínhabpótló-por;

  • Mogyorós aprósütemény

    Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1 csomag sütõpor, 5 púpozott ek. cukor, 1 csomag vanillincukor, 4 ek. víz, 15 dkg margarin, 10 dkg darált mogyoró, 1 felvert tojás, 5 dkg étcsokoládé tortabevonó.

  • Penne brokkolival

    Hozzávalók: fél kiló penne (tolltészta), fél kiló brokkoli, 1 pohár tejszín, 2 gerezd fokhagyma, 1 hagyma, só, reszelt sajt, 2 leveskocka, olaj.

  • Sajtos palacsintatorta

    Hozzávalók: 20 sós palacsinta, 2 dkg vaj, 25 dkg reszelt sajt, 3 tojásfehérje.

  • Lencsesólet

    Hozzávalók: 30 dkg lencse, 1 nagy fej hagyma, 1 csésze gersli, fél kg marhahús, fél kg füstölt pulykacomb, 2 kanál libazsír, kevés liszt, só, babérlevél.

  • Zöldségkrémleves

    Hozzávalók: friss vegyes zöldség (kb. fél kg, fõleg sárgarépa), késhegynyi curry, 1 teáskanál só, 2 db babérlevél fél csokor petrezselyem, 1 evõkanál tárkonyecet, fél pohár tejföl, vegeta.

  • Túrós rakás

    Hozzávalók: 5 zsemle, 3 dl tej, 3 tojás, 2 cs. vaniliás cukor, 3 kanál kristálycukor, 25 dkg túró, 10 dkg margarin, cukor, citromhéj és mazsola ízlés szerint.

  • Piperade

    Hozzávalók: 8 db zöldpaprika, 6-8 paradicsom, 3 evõkanál fokhagymás olaj, 20 dkg fõtt füstölt tarja, 6 tojás, pirított kenyérszeletek, só.

  • Ecetes karfiol

    Hozzávalók: 2 kg karfiol, 1 citrom, 1,5 liter fehér ecet 5 %-os, só, babérlevél, szemes feketebors.

  • Csicsókás vegyes zöldségsaláta

    Négy-öt közepes céklát, egy feketeretket, egy közepes zellert, két sárgarépát és négy csicsókát közepes lyukú reszelõn reszeljen le.

  • Joghurtos csillagtök

    A tetszés szerinti mennyiségû tisztított tököt kockára vágjuk, és megpároljuk. Még melegen (leszûrve) összekeverjük joghurttal, kevés sóval, vágott kaporral és
    petrezselyemmel. Jól behûtve tálaljuk. (egy kis fokhagymát se sajnáljunk belõle)

  • Csokis tekercs

    Hozzávalók:

    1 csésze margarin, 1 csésze barnacukor, 5 dkg kakaó, 2 tojás, 1 csomag vaníliacukor, 3 csésze liszt, 2 teáskanál sütõpor, ½ teáskanál só, 1½evõkanál õrölt fahéj, 1 csésze darabolt csokoládé

  • Húsvéti aprósütemény

    Hozzávalók: 3 tojásfehérje, 20 dkg porcukor, 20 dkg õrölt mandula, vagy dió, 1 csapott kiskanál õrölt fahéj, 3-4 szem õrölt szegfûszeg, 1 kiskanál kakaó, savanykás lekvár, a tepsi kikenéséhez zsír és liszt, a díszítéshez apró szines cukorkák.

  • Szalonnás burgonyafõzelék

    Hozzávalók: 1 kg apró szemû burgonya vagy újburgonya, I S dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 2 evõkanál liszt, I húsleveskocka, só, õrölt bors.

  • Zöldségropogós

    Hozzávalók: fél kg burgonya, 2 db sárgarépa, fél csokor petrezselyem, 2 db tojás, 20 dkg liszt, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál curry, 1 késhegynyi õrölt bors, sütéshez: olaj, vegeta.

  • Zöldségsaláta fetával

    Hozzávalók:

    500 gr kis krumpli, só, 200 gr zöldbab, 200 gr cukkini, 200 gr répa, 300 gr feta, 2 vöröshagyma, vörösborecet, olaj, cukor, 1 csokor kapor, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csokor snidling, bors

  • Római Bólé

    A pezsgõ kivételével a hozzávalókat a bólésedénybe öntjük, jól összekeverjük, lehütjük. Tálalás után a pezsgõt hozzáöntjük és megegyszer megkeverjük.

  • Cabinet puding

    Vajjal jól kikenünk egy pudingformát s liszttel behintve, alját s az oldalait felébe vágott piskótával kirakjuk.

  • Sajtos nokedli

    Fél kg lisztet 1/8 l tejjel és 1/4 l szódavízzel összekeverünk, hozzákeverünk 4 egész tojást és egy teáskanál sót. Addig keverjük, míg hólyagos lesz, majd állni hagyjuk. Mialatt áll, sós olajos vizet felforralunk, majd a nokedlitésztát beleszaggatjuk.

  • Tejfölös ponty

    Hozzávalók: 1 kg-nyi pontyszelet, 25 dkg gomba, 5 dkg vaj, 2 dl fehérbor, 1 pohár tejföl, 1 ek liszt, só, Vegeta.

loading...