2024.05.13. - Szervác, Imola

Brokkolis csirkemellcsíkok

Hozzávalók: 50 dkg csirkemellfilé, 2 evõkanál búzakeményítõ, 4 evõkanál szójaszósz, 4 evõkanál sherry, õrölt fehér bors, 60 dkg brokkoli, só, 5 dkg szezámmag, 4 evõkanál olaj, 2,5 dl húsleves, 1 evõkanál cukor, 2 evõkanál citromlé, kevés cayenne-bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A búzakeményítõt a szójaszósszal meg a sherryvel összekeverjük, kevés õrölt fehér borssal fûszerezzük, majd a vékony csíkokra vágott csirkemellfilét beleforgatjuk és legalább fél órán át, állni hagyjuk.

A brokkolit kis rózsákra szedjük, a szárát apróra daraboljuk, majd szûrõkanállal 2-3 percre lobogó forró vízbe mártjuk, behûtjük. Az olajt fölforrósítjuk, a bepácolt csirkecsíkokat 5-6 percig pirítjuk, majd a brokkolit hozzáadva további 2-3 percig sütjük. A húslevessel fölöntjük, sóval, cukorral, citromlével és kevés Cayenne-borssal ízesítjük, átforraljuk és szezámmaggal megszórva, forrón tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!