2024.05.08. - Mihály

Citromos joghurtkrém

Hozzávalók: 1 nagy citrom leve és reszelt héja, 3 - 4 kanál cukor, másfél pohár natúr joghurt, 1 csapott evõkanál zselatin, másfél deci habtejszín.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A cukrot és a citromlét addig melegítem, amíg fel nem oldódik a cukor. Hozzáadom a hideg vízben felpuhított zselatint, leveszem a tûzrõl. Ha már langyos, hozzáadom a joghurtot és a felvert tejszínt.

A krémet desszertpoharakba öntöm. Nagyon finom a következõképpen elkészített kompóttal: 400 g cseresznye, egy csipet fahéj + gyömbér, kevés õrölt vanília, 1 tk liszt vagy étkezési keményítõ, ízlés szerint cukor és citromlé.

A gyümölcs 2/3 részét összeturmixolom, 4 ek. vízben 5 percig fõzöm, hozzáadom az ízesítõket és a maradék négybe vágott cseresznyéket és egy kis keményítõvel (kis vízben elkeverve) felforralom. Ha kihûlt, a krémre öntöm. (A legjobb friss cseresznyébõl és meggybõl) Kicsit macerás az elkészítése, de nagyon finom. Tehetsz bele egy kis cseresznyepálinkát is.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!