2024.05.12. - Pongrác

Vajas krumplis pogácsa

Hozzávalók: 40 dkg liszt, 25 dkg vaj, 20 dkg áttört fõtt burgonya, 1 sütõpor, 1 kk só, fél dl tejföl, 1 tojás.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A lisztet a vajjal, a sütõporral, sóval és az áttört burgonyával jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a tejfölt és a tojást. Hideg helyen két órát pihentetjük, majd mint a leveles tésztákat, négyszer-ötször hajtogatjuk, mindig kevés tejjel összekevert tojással megkenjük.

Legvégül kisujjnyi vastagra nyújtjuk és közepes nagyságú pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Tojással megkenjük és fél óra múlva közepes tûznél szép pirosra sütjük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!